Neredeyse kimse bilmiyor! Meğer bu 3 alışkanlık zayıflamaya yardımcı oluyormuş
Kilo vermek birçok kişi için sıkıntılı bir süreç. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile zayıflayabileceğinizi belirten uzmanlar, gerekli olandan az sürede uyuyan kişilerin, günde ihtiyacı olandan ortalama 220 kalori daha fazla tükettiğini vurguluyor. Yapılan araştırmalar bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine katkı sağladığını ortaya koydu. İşte zayıflamanıza yardımcı olan o 3 alışkanlık…

Hepimiz hayatımızın bir döneminde "Ne yapsam kilo veremiyorum”, “Su içsem yarıyor” ve "Çok az yiyorum ama zayıflayamıyorum" gibi sözleri işitmişizdir. Kilo vermenin en sağlıklı yolu diyet ve egzersizdir. Öte yandan yapılan birçok araştırma bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine katkı sağladığını da ortaya koymuştur. Bunlardan biri de Britanya’daki Westminster Üniversitesi tarafından yapılan çalışma.

Fizyoloji uzmanı Dr. Richard Mackenzie yaptığı açıklamada düzenli olarak ‘korku sıçraması‘ anları içeren filmlerin, kalp atış hızını önemli ölçüde arttırdığı için kalori yakımını hızlandırabileceğini belirtti. Uzman isim katılımcıların kalp atış hızı ile oksijen alımı ve karbondioksit çıkışının ölçüldüğünü belirtti. Mackenzie “Gösterimler sırasında harcanan kalori miktarının ortalama olarak üçte bir oranında arttığı görüldü” ifadesini kullandı.

Öte yandan yapılan araştırmalar soğuk suyla duş almanın kilo verme sürecini hızlandırdığını ortaya koymuştur. Soğuk su kahverengi yağ hücrelerinin üretilmesine yol açar. Bu hücreler glikoz yakarak, daha fazla ısı enerjisi üretmeye çalışır. Daha çok kahverengi yağ hücresi daha fazla enerjinin yakılmasına sebep olur. Böylelikle metabolizma hızlanır ve kilo kaybını sağlar.

Uzmanlar, bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine verdiği katkılara değiniyor. Bunlardan biri de daha hareketli yaşam tarzı. Toplu taşıma aracı kullanan kişilerin varacakları durağa gelmeden inerek yürümeleri ya da apartmanda oturan vatandaşların asansör kullanmak yerine merdiven tercih etmeleri bu sürece katkı sağlayabilir.

Kalp hastalığı,
Obezite,
Tip 2 diyabet,
Yüksek tansiyon,
Uyku apnesi,
Eklem problemleri,
Bazı kanser türleri.