Kurban etleri hayvan kesildikten hemen sonra soğutucuya konmamalıdır. Ölüm sonrası katılığı sırasında etler, önce güneş görmeyen serin bir ortamda 3-4 saatlik bir süre bekletilmelidir. Sonrasında etler buzdolabında 24 saat olgunlaşması için bekletilmelidir. Kıyma haline gelen etler buzdolabında 1 günden fazla bekletilmemelidir. Parça etler ise buzdolabında maksimum 2-3 gün tutulmalıdır. Etleri uzun süre saklamak için bir pişirimlik küçük miktarlara ayrılıp yağlı kağıda sarılarak buzluğa koyulmalıdır. Etler derin dondurucuda -18 °C'de 4-6 ay süreyle korunabilir.
1- Et ürünleri saklanacağı zaman porsiyonlara ayrılmalıdır. Porsiyonlara ayırdığınız etleri buzdolabı poşetine koyabilir, yağlı kağıda veya streç filme sarabilirsiniz.
2- Eğer sarmak istemiyorsanız, onun yerine etleri kapaklı plastik, cam veya çelik kaplara koyabilirsiniz. Ancak kapağının hava almayacak şekilde kapalı olduğundan emin olmalısınız.
3- Etleri kısa süre içinde kullanmak istiyorsanız, buzluk yerine buzdolabında saklayabilirsiniz.Bonfile, kuşbaşı, biftek gibi parçaları buzdolabında 3-5 gün, sakatat ve kıymaları ise 2 ay kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kemikli etler ise önce küçük parçalara ayrılmalı, streç filme sarılmalı, ardından buzdolabı poşetine konulmalıdır.
4- Kemikli etler hava almayacak şekilde buzluk kısmında saklanabilir.
5- Çiğ ve pişmiş etler farklı kaplarda saklanmalı, birbiriyle temas ettirilmemelidir.
6- Köfteler pişmeden önce porsiyonlara ayrılmalı ve poşetlenmelidir. Daha sonra poşetler halinde muhafaza edilebilir.
7- Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır.
8- 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.