Kimono Özellikleri ve Hikayesi
Japon kimonolarının yaratıcılıklarını araştıran diğer bilinen ünlü tasarımcılar Alexander McQueen, Yves Saint-Lauren, Cristóbal Balenciaga'dır. 1920'li yıllarda Madeleine Vionnet ve Paul Poiret, 19. yüzyıl sonlarına doğru Jacques Doucet' de kimono kültürüne hayranlık duymuşlardır. Özellikle 17. yüzyılda Japonya'da yaşayan Hollandalılar kendi ülkelerine döndüklerinde yanlarında yastık kimonolarını götürmüşlerdir.
Bu sayede kimono erkeklerde de bir iç giyim haline geldi. Ayrıca egzotik görünümlü Japon sabahlık Japonse Rok olarak isimlendirildi. Zaman geçtikçe kimonolar aşırı ilgi gördüler ve popüler oldular. Zamanın portrelerinde yer almaya başladılar. Komşu ülkelerde de kopyaları çıkarılmıştır.
Erkek ve Kadın Kimonolar Arasındaki Farklar
Kadın ve Erkek kimonolar arasındaki en belirgin özellik kol kısımlarıdır. Erkek kimonolarının kol kısmıyla büyük oranda gövde kısmına bağlıdır. Kadın kimonolarında ise kol kısmı erkek kimonolarına göre geniş ve aynı zamanda gövdeye bağlı değillerdir.
Japonya'nın geleneksel kıyafetleri arasında yer alan kimono dikdörtgen biçiminde kumaşlardan yapılmıştır. Ayrıca T şeklinde dışa sarılmış bir giysidir. Tabi ki ilk başlarda geleneksel günlerde giyilen bir kıyafet tarzıydı. Sonraki zamanlarda ise kadın, çocuk, erkekler tarafından giyilen günümüze uyarlanan bir kıyafet haline gelmiştir.