Göz Alıcı Tonlar: En Nadir Rastlanan Göz Renkleri Nelerdir?
Göze rengi veren iris tabakası içinde renk pigmenti taşımaktadır. Bu şekilde ışığın yansıması ile gözün ana rengi oluşmaktadır. Genlerin oluşumu sonucu ortaya çıkan göz renkleri de bulunmaktadır. Bu renkler arasında bazılarına oldukça çok nadir bir şekilde rastlanmaktadır.

Göz Alıcı Tonlar
Göz alıcı bazı tonlar bulunmaktadır. Özellikle yeşil, mavi ve ela göz renkleri gen olarak çok fazla bulunmaktadır. Çekinik olması nedeni ile çok sık görülmemektedir. Koyu renkler ise genel olarak daha baskın olmaktadır. Bu yüzden köyü çıkma olasılığı daha yüksektir. Aileden gelen çok fazla baskın şekilde açık renk varsa eğer görülme olasılığı yükseltmektedir.
En Nadir Rastlanan Göz Renkleri Nelerdir?
Göze rengi veren tabaka iris tabakası olmaktadır. Böylece içerisinde renk pigmenti taşıyarak, ışığın yansıma şekliyle gözün ana rengini oluşturur. İris içerisinde melanin ismi verilen kahverengi pigment ve lipokrom adlı sarımsı renkte pigmentler bulunmaktadır.
Nadir olarak görülen göz renkleri bilim insanları tarafından tam olarak net şekilde açıklanmaktadır. Çok sık bir şekilde ortaya çıkmayan göz renkleri bulunmaktadır. Bunlar ise amber göz rengi, yeşil göz rengi, kırmızı göz rengi, siyah göz rengi ve mor göz rengi olarak yer bulmaktadır.
Göz renkleri nadir şekilde görülmektedir. Ancak birçok farklı açıdan bakıldığında, açık renk göz renkleri en nadir şekilde görülen renkler içerisinde İlk sırada yer bulmaktadır.

Amber Göz Rengi
Bakır gibi ya da altınımsı bir renk olmaktadır. Özellikle bu renk tonu kurtların göz rengine yakın olmaktadır. Bu yüzden kurt göz olarak tabir edilmektedir. Yüksek bir oranda lipokrom olması ile düşük melanin sonucunda bu rengin çıkmasını sağlamaktadır. Bu renk insanlarda genel olarak çok nadir görülen bir göz rengi olmaktadır.
Yeşil Göz Rengi
Çok fazla beğenilen göz rengi yeşil olmaktadır. Yeşil göz rengi çok nadir şekilde görülen göz renkleri içerisinde bulunmaktadır. Fakat Orta ve kuzey Avrupa’da oldukça yaygın şekilde görülebilir. Yeşil göze sahip olan kişilerde iris de çok az melanin bulunmaktadır. Lipokrom ise oldukça orta şekilde bulunur.
Melaninin iris oldukça az olması göze mavi gibi ve sarı gibi renk aralarında bir renk vermektedir. Lipokrom kaynaklı olduğu için bu durum yeşil gözün ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Gözde bulunan yoğun yeşil rengin ortaya çıkması ışığın yansımasıyla değişim gösterebilmektedir.

Mor Göz Rengi
Albinizm hastalığı olan kişilerde meydana gelen bir göz rengi olmaktadır. Bunun dışında bu renge hiç rastlanmaz ve görülmez. Göz de bulunan renk pigmentinin eksikliği olarak bilinmemektedir.
Albinizm iris hücrelerinde melanin eksikliği sebebiyle mor göz görülmektedir. Bu rengin oluşumunda retinanın arkasında bulunan kan damarlarında olan kısma yansıyan ışık sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Kan damarlarından yansıyan kırmızı ışık ile bu renk ortaya çıkmaktadır. Dünyada %1 oranında mor göz rengi oluşumu görülmektedir.