Eşini öldüren 75 yaşındaki cani kocadan şoke eden savunma: 'Çok masraflıydı!'
Amerika Birleşik Devletleri’nde akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. 75 yaşındaki sanık Ronnie Wiggs, eşi Ellen Wiggs'i öldürdüğünü soğukkanlılıkla itiraf etti. Cani adamın karısına dair 'Çok masraflıydı!' ifadesini kullanması herkesi şoke etti.

ABD'nin Missouri eyaletinde gerçekleşen olay ülkede gündem oldu. Ronnie Wiggs isimli adam, Kansas'taki Centerpoint Medical Center'da diyalize giden 72 yaşındaki eşini hastanede boğarak öldürdü.

New York Times'ta yer alan habere göre; Centerpoint Medical Center çalışanları yaşlı kadının boynunda morluk ve kızarıklar gördüklerini belirtti. Acil bakıma alınan yaşlı kadının tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hastane görevlilerin bir kısmı yaşlı adamın olay günü, "Ben yaptım, evet, onu öldürdüm. Boğarak öldürdüm" dediğini öne sürdü.
Yaşlı adam, polise verdiği ifadede suçunu kabul etti. Buna göre Ronnie, böbrek yetmezliği olan eşi Ellen’ın hastane masraflarını karşılayamadığını ve ona daha fazla bakım veremediğini söyledi. Cani adam, karısını bu yüzden öldürdüğünü sözlerine ekledi.

Yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Ronnie Wiggs daha önce de eşini 2 kez öldürme teşebbüsünde bulunduğunu itiraf etti. Yaşlı adam, karısının bir dönem rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü belirtip onu orada uyurken öldürmeye çalıştığını söyledi.
Karısının uyanarak kendisini durduğunu belirten Ronnie bir diğer olayda da başarısız olduğunu vurguladı.
250 bin dolarlık kefaletle tutuklu bulunan yaşlı adam bugün ikinci duruşmaya çıkacak.