hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fars Kedisi Özellikleri Nelerdir? Fars Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Fars Kedisi Özellikleri Nelerdir Fars Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kediler insanların en fazla besledikleri evcil hayvan türlerinden biri olmaktadır. Bu hayvanlar sakin tavırları ve sahiplerine olan bağlılıkları ile dikkat çekmektedir. Pek çok çeşide sahip olan kedilerin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle bu özellikler hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Böylece evde uzun yıllar sağlıklı bir kedi beslenmesi mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fars Kedisi Özellikleri Nelerdir?

    Fars kedileri İran kedileri olarak da bilinmektedir. Bu kedilerin anavatanı İran olmaktadır. Sakin tavırları ile dikkat çeken bu kediler insanlar tarafından beslenmesi en çok tercih edilen kedi türü olmaktadır. Fars kedilerinin kendilerine has birtakım özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

    - Fars kedilerinin bacakları diğer kedilere göre daha kısa olmaktadır. Bu nedenle gövde kısımları yere yakın bulunmaktadır.
    - Patileri yuvarlak ve iri bir görünüme sahip olmaktadır.
    - Kuvvetli kaslara sahip olan Fars kedilerinin kuyrukları fazla uzun olmamaktadır.
    - Tüy yoğunluğu fazla olan bir kedi türü olmaktadır.
    - Boyunları kalın olan Fars kedileri farklı renklerde olabilmektedirler.
    - Evcilleştirmeye yatkın kedi türleri arasında gösterilmektedir.
    - Sakin tavırları olan bu kediler fazla ses çıkartmamaktadırlar.
    - Sahiplerine karşı oldukça sadık olan canlılardır.
    - Başka hayvanlarla da iyi anlaşan bu kediler çeşitli hastalıklara yatkın olmaktadırlar. Bu hastalıkların başında göz, böbrek ve kalp hastalıkları gelmektedir.

    Fars Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Fars kedileri sahiplerine aşırı derecede bağımlılık gösteren canlılar oldukları için sahipleriyle fazla vakit geçirmekten hoşlanmaktadırlar. Yüz ifadesi asık olan bu kediler kendilerine sevgi gösterilmesinden çok hoşlanmaktadırlar. Fars kedileri ait olduğu yerden uzaklaşmaktan keyif almayan kediler olmaktadır. Ev ortamını seven bu kediler dışarda olmaktan fazla hoşlanmamaktadırlar.

    Sık ve uzun tüylere sahip olduğu için Fars kedilerinin tüylerini düzenli olarak fırçalamak gerekmektedir. Tüylerinin bakımı düzenli olarak yapılmaz ise cilt rahatsızlıklarına yakalanabilmektedir. Tüylerinde topaklanmalar meydana gelerek vücudunda yara çıkmasına neden olmaktadır. Yüzü basık olan bu kedilerin göz sağlığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Uysal tavırları ve ev ortamını sevmelerinden dolayı beslenmesi tercih edilen bu kedilerin düzenli olarak veterinere götürülmesi gerekmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow