Evde besleyebileceğiniz en ilginç hayvanlar
Kimileri evinde köpek sever kimileri ise kedi... Fakat bazı insanlar evlerinde farklı hayvanları beslemeyi de tercih edebiliyor. Evde bir hayvan beslemenin ilk kuralının, hayvanın türü her ne olursa olsun ona uygun koşulları sağlayabilmek ve doğal ortamında hissettirmek olduğunu asla unutmamalısınız. İşte evinde farklı bir hayvan beslemek isteyenler için ilginç öneriler...
Haberin Devamı
Iguana
/

Evde iguana beslemek oldukça masraflı... Ortalama olarak 27-28 derece ısıda rahat edebilen iguanalar yalnızlıktan hoşlanıyor.
Çinçilla
/

22 yıl yaşayabilen Çinçilla kalın kürküyle tanınıyor. İnsanlara karşı sergiledikleri güvenden dolayı, çinçilalar ev ortamında beslenebilir.
Haberin Devamı
Misk Kedisi
/

20 yıl yaşayan Misk kedisi evde beslenebilen ilginç hayvanlardan biri. Dünyanın en pahallı kahvesi olarak bilinen Luwak kahvesi misk kedisinin dışkısından yapılıyor.
Capybara
/

Kemirgen bir hayvan olan Capybara, 12 yıl yaşayabiliyor. Capybara'nın ağırlığı 45 kiloya kadar çıkabiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Vallaro
/

Kayalıklarda yaşayan keseli Vallaro'nun ortalama yaşam süresi 20 yıl.
Boynuzlu kurbağa
/

10 yıl yaşam ömrü olan boynuzlu kurbağanın bakımı kolaydır. Beslerken en dikkat edilmesi gerekense hareket eden her şeyi yemeye çalışan bu hayvanın parmaklarınızı güçlü bir şekilde ısırması ihtimali.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Aksolotl
/

Bir semender türü olan Aksolotl 15 yıl yaşayabiliyor. Aksolotl oldukça büyük boyutlara ulaşabilir. Bu nedenle olabildiğince büyük akvaryumlar tercih edilmeli. Akvaryum suyu yüksekliğinin Axolotl’ın yüzebileceği yükseklikte olması yeterli. Akvaryum içerisinde kuru alana gerek olmamakla beraber tutunmaları ve üzerinde dinlenmeleri için büyük bir taş ya da mango kökü kullanılması gerekir.
Sakallı ejder
Son yıllarda teraryumda beslenmeye başlanan sakallı ejder insanlardan korkmaması, ele gelmekten hoşlanması nedeniyle çok tercih ediliyor. Sakallı ejder ortalama 15 yıl yaşayabiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kinkajou
/

Kinkajou yaşam süresi tam olarak bilinmemekle birlikte ortalama 9 yıl yaşadığı tespit edilmişti. Kinkajou'nun en ilginç yeri ise beşinci el gibi kullanabildikleri kuyruğu.
Şeker Planör
Ortalama 15 yıl yaşayabilen bu tür, Vahşi doğada aileleriyle birlikte yaşadıklarından, evcil hayvan olarak da bu ilgiyi ararlar. Özellikle beslenme zamanı olan gece yarısından sonraki saatlerde daha aktiftirler. Bu nedenle onlarla ilgilenmek, bu isteklerini karşılamak gerekir. Şeker planörler grup içinde tutulurlarsa vahşi doğadaki davranışlarını tekrar gösterirler.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Degu
/

Kemirgen türü olan Degu'nun yemi mümkün olduğunca çeşitli olmalıdır.
Cüce kirpi
Elde tutulmayı çok seven cüce kirpiler ortalama 5 yıl yaşıyor. Ağırlıkları bir kiloya, boyları ise 20 cm.'e kadar ulaşabiliyor. Etçil olan cüce kirpiler ve kedi maması, tavuk, sığır eti, hindi etiyle beslenebiliyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Gine Pig
/

Gine Pig'ler Ot, sebze, meyve, kuruyemiş gibi besinleri tüketirler. C vitamini ihtiyaçları oldukça fazla ve her gün C vitamini içeren gıdalar tüketmesi gerekir. Guinea pigin en sevdiği besinler arasında biber, domates, dereotu, salatalık sayılabilir.