hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Balığı Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Balığı Türleri ve Özellikleri...

    Dünyanın En Büyük Balığı Hangisidir Dünyanın En Büyük Balığı Türleri ve Özellikleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyanın en büyük balığı aynı zamanda dünyanın en büyük hayvanı olarak da bilinir. O da mavi balinadır. Erkekleri 25 metre ve dişileri ise ortalama 27 metre kadar uzunluğa sahip olabilir. Hatta kayda geçmiş şekilde 30 veya 31 metreye kadar çıkanları da bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tonlarca ağırlığa sahip olması ile beraber, genelde okyanuslarda yaşayan canlı türleri içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Dişilerinin erkeklere göre daha büyük olması ile birlikte, çoğu zaman farklı sebeplerden dolayı cansız bedenleri kıyıya vurur. Böyle zamanlarda ise çekilen fotoğraflar ve videolar ile ne kadar büyük ve devasa oldukları daha net şekilde anlaşılır.

    Dünya'nın En Büyük Balığı Hangisidir?

    Birçok farklı türe sahip olarak değişik balık türleri öne çıkmaktadır. Bunlardan bazıları yırtıcı bazıları ise yırtıcı değildir. Ancak genel çerçevede dünyanın en büyük balığı ele alındığında bunun mavi balina olduğunu söylemek gerekir. Çünkü dişleri özellikle 27 metreye kadar çıkması ile beraber oldukça devasa bir görüntü sergiler.

    Aynı zamanda kayıtlarda 30 veya 31 metre kadar dişi mavi balina olduğunu da söylemek mümkün. Diğer yandan erkekleri ise 25 veya 26 metreye kadar çıkmaktadır. Mavi balina aynı zamanda dünyanın en büyük balığı değil, dünyanın en büyük hayvanı olarak da kayıtlarda yer alır.

    Dünyanın En Büyük Balığı Hangisidir Dünyanın En Büyük Balığı Türleri ve Özellikleri...Dünya'nın En Büyük Balığı Türleri ve Özellikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın birçok farklı boyuta sahip olan ve değişik yerlerde yaşayan en büyük balık türleri bulunmaktadır. Bu türlerden bazıları avlanır ve bazıları ise avlamayan türlerdir.

     - Mavi balina erkekleri ortalama 25 metre ve dişileri ise 27 metreye ulaşması ile beraber okyanuslarda yaşayan canlı türleridir.

    - Balina köpek balığı boyu 13 metreye kadar çıkabilen türler içerisinde gelir. Yırtıcı olması ile beraber bir memeli değildir.

    - Büyük Camgöz balığı boyu 12 metreye çıkması ile beraber yaklaşık olarak 10 ton ağırlığına sahiplerdir.

    - Beyaz köpek balığı ise ömürleri oldukça uzun olması ile birlikte 70 yıl kadar yaşayabilen canlılardır. Bunlar ise 6 veya 7 metreye kadar büyüyebilen canlı türleridir.

    Bu şekilde yukarıda verilen balık türleri dünyanın en büyük balıkları içerisinde yer almaktadır.

    Dünyanın En Güçlü Balığı Hangisidir?

    Büyük beyaz köpekbalığı dünyanın en güçlü ve aynı zamanda en yırtıcı hayvanları içerisinde yer almaktadır. Güçlü çene yapısı ile öldürücü saldırılar yapabilecek olan büyük beyaz köpek balığı, aynı zamanda oldukça iri bir cüsseye sahiptir. Bu doğru da dünyanın en büyük balık türleri içerisinde gelmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow