Dünya Derinkuyu'ya hayran
Kapadokya'daki 36 yeraltı şehrinin en büyüğü Derinkuyu, yalnızca Türkiye'den değil, yurtdışından da binlerce kişiyi ağırlıyor. M.S 780-1180 yılları arasında kurulan şehirde, kilise, ibadet ve vaftiz yerleri, misyoner okulları, ahır, depo, mutfak, yemek ve yatak odaları, ahırlar ve şarap mahzenleri ile yaşam alanları bulunduğu belirtilirken, Arap-Bizans savaşlarından korumak için de büyük bir sığınak olarak kullanılmıştı.
Haberin Devamı
/

Niğde-Nevşehir karayolu üzerinde bulunan Derinkuyu yeraltı şehri, 600 farklı gizli geçitle diğer köylere bağlanıyor.
/

36 yeraltı şehirlerinden en büyüğü olan Derinkuyu 1967 yılında turizme açılmış olup, 8 katlıdır.
Haberin Devamı
/

Tarihi şehirde, kilise, ibadet ve vaftiz yerleri, misyoner okulları, ahır, depo, mutfak, yemek ve yatak odaları, ahırlar ve şarap mahzenleri ile yaşam alanları bulunuyor.
/

Tarihi Hititlerle dayanan Derinkuyu yeraltı şehrinin en yaygın kullanımı Bizans dönemine dayanıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Hayati konularda kararların alındığı büyük salon ve konferans salonları da şehrin dikkat çekici bölümlerinden.
/

ölgedeki yeraltı şehirlerini kuran ilk Hıristiyanlar, girişleri kolayca fark edilemeyecek şekilde yapılmış bu şehirlerde saklanarak Romalı askerlerin zulmünden kurtulabilmişler.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yeraltı şehirlerinde uzun süre dışarı çıkmadan yaşamak zorunda kalabilecekleri için erzak depoları, havalandırma bacaları, şarap imalathaneleri, kiliseler, manastırlar, su kuyuları, tuvaletler ve toplantı odaları yaparak alanlarını genişletmişler. Birbirine bağlı odalardan oluşan bu şehirlerde bazı odalar ancak bir insanın geçebileceği kadar dar tünellerle birbirine bağlanıyor. Tünellerin giriş çıkışlarında güvenlik nedeniyle tüneli kapatmak için kullanılan büyük taş silindirler var.
/

Kapadokya'nın incisi yeraltı şehirleri, her yıl dünyadan binlerce ziyaretçiyi kendine hayran bırakıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı