hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Dolar İşareti Kısayolu...

    Dolar İşareti Nedir, Nasıl Yapılır Klavyede Dolar İşareti Kısayolu...
    expand

    Bilgisayar klavyesinde çok sayıda farklı işleve sahip olan tuşlar bulunmaktadır. Bu tuşlardan bir kısmı yaygın bir kullanıma sahip iken bazıları ise daha az kullanılmaktadır. Klavyelerde yer alan dolar işareti de yaygın kullanıma sahip olan tuşlardan biri olarak ifade edilmektedir. Bu işaret ekonomi başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Dolar İşareti Nedir, Nasıl Yapılır?

     Dolar Amerika Birleşik Devletlerine ait olan bir para birimi olarak bilinmektedir. Doları simgeleyen $ işaretin özellikle dijital çalışma ortamlarında sıklıkla kullandığı belirtilmektedir. Bu işaret günlük döviz alım satım işlemlerinde en sık kullanılan işaretlerin başında gelmektedir.

     Finansal işlemlerde sık kullanılan dolar işaretini bilgisayar klavyesinde yapmanın farklı yolları bulunmaktadır. Dolar işareti başta olmak üzere bilgisayar klavyesi üzerinde yer alan pek çok işareti yapmanın yolu alt gr tuşu ile alt tuşu sayesinde olmaktadır.

     Bu iki tuşun yanına eklenen rakamlar sayesinde istenilen işaretleri ve simgeleri yapmak mümkün olmaktadır. Klavyede dolar işaretini yapmak için alt gr tuşu ile 4 tuşuna aynı anda basmak gerekmektedir bu sayede dolar işareti yapılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Klavyede Dolar İşareti Kısayolu

     Bilgisayar klavyesi üzerinde 100'den fazla tuş bulunmaktadır. Her tuşun ayrı bir görevi olmakla birlikte bazı tuşlar birden fazla fonksiyona sahip olmaktadır. Klavyelerde yer alan 4 tuşu üzerinde çoğunlukla dolar işareti bulunmaktadır. Ancak bu tuşa basınca dolar işareti yerine 4 rakamı yazılmaktadır.

     Dolar işaretini yapmak için alt gr tuşu ile 4 tuşuna aynı anda basılması gerekmektedir. Bu iki tuşa aynı anda basıldığı zaman dolar işaretinin yapıldığı belirtilmektedir. Bu işareti yapmanın bir yolu da herhangi bir yerdeki dolar işaretini kopyala yapıştır yapmak suretiyle kullanmak olmaktadır. Ancak klavyeden kısa yol tuşunu kullanarak yapmak daha pratik bir tercih olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow