hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sirk hayvanlarına gösteri yaptırılmasına tepki

    Sirk hayvanlarına gösteri yaptırılmasına tepki
    expand

    Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ile Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Çanakkale Temsilciliği üyeleri, sirklerde hayvanlara gösteri yaptırılmasına, bir sirk çadırının önünde dağıttıkları broşürlerle tepki gösterdi.

    Dernek üyeleri, Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla Sarıçay Köprüsü yakınındaki bir otoparkta kurulan sirk çadırının önünde, çocuklarıyla birlikte gösterileri izlemeye gelen ailelere "özgürlük sadece insana ait değildir" sloganı bulunan ve hayvanlara sirklerde gösteri yaptırılmasına karşı olduklarını bildiren metni içeren broşürü dağıttılar.
     
    DOHAYKO Çanakkale Temsilcisi Sitare Şahin, diğer canlıların insanlar için yaratıldığını ancak asla insan eğlencesi olmamaları gerektiğini söyledi.
     
    Dünyada tüm canlıların birbirlerini incitmeden yaşayabileceklerini belirten Şahin, "tutsak etmeden sevmek her zaman mümkündür. Yeter ki, talep edelim" dedi.
     
    Şahin, tüm sirklere karşı olduklarını ve bunların kaldırılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     
    "Maalesef insanlar bir iki saat eğlenecekler ve çocuklarına hayvanları gösterecekler diye bu canlılar, her türlü yaşam haklarından yoksun, doğal ortamlarından uzakta, karavanlarla seyahat edip, kafeslerde yaşıyorlar.
     
    İnsanlara has birtakım hareketleri öğrenebilmek için pek çok eziyete uğruyorlar. Dolayısıyla yaşam haklarını savunan insanlar olarak bu tür oluşumlara kesinlikle karşıyız ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow