Gerçekte Var Olduğuna İnanmayacağınız 30 Doğa Olayı
Bu doğa olaylarının birçoğunu ilk kez duyacaksınız...
Haberin Devamı
/

Bir yıldırım volkanik bir bölgeye düşüp toz bulutu yarattığında ortaya çıkan görüntü ' volkanik yıldırım' olarak adlandırılıyor
/

Volkanik yıldırım esnasında ortaya çıkan görüntü...
Haberin Devamı
/

Cehennem Kapısı, Türkmenistan: Bilim adamları tarafından 1971 yılında ateşlenen bu krater tam 43 yıldır yanıyor.
/

Yanıcı buz kabarcıkları: Alberta'da bulunan Abraham Gölü'nde buzların arasında sıkışan metan gazı baloncukları bulunmaktadır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Catatumbo Şimşekleri: Diğer adıyla ‘Dinmeyen Fırtına’ dünyada eşi benzeri olmayan bir doğa olayıdır. Venezuela'da Catatumbo Nehri ile Marakaibo Gölü'nün buluştuğu yer üzerinde oluşan bulutların çarpışması sonucu şimşek fırtınası meydana geliyor. 5 kilometre yüksekte oluşan yüksek voltaj nedeniyle yılda 140-160 gece boyunca, her gece 10 saat süreyle şimşekler çakıyor. Şimşekler bazen saatte 280 kez tekrarlanıyor.
/

Christmas Adası yengeç akını: Her yıl 43 milyondan fazla kırmızı yengeç çiftleşmek ve yumurtalarını okyanusa bırakmak için kovuklarından çıkıp adada dolaşıyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

En az 1 hafta süren bu doğa olayı boyunca adada tüm yollar trafiğe kapatılıyor.
/

Kral kelebeği göçü: Yıl boyunca Kuzey Amerika, Meksika ve Kanada arasında sürekli göç halindelerdir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bir döngünün tamamlanması sırasında 4 nesil geçer. Yani belirli bölgelerde yetişkinler ölür ve göçe yeni yavrular devam eder.
/

Sürreal örümcek ağları: Avustralya'nın Wagga Wagga bölgesinde sel sularından kaçan binlerce örümcek çok büyük bir alanı ağlarla kaplamaktadır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Namibya'daki gizemli çemberler: Burada yaşayan bir kum termiti türünün sebep olduğu doğa olayıdır.
/

Japonya'daki sualtı çemberleri: Erkek kirpi balıklarının dişileri etkilemek için yaptıkları bir çalışmadır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yeni Zelanda'daki yuvarlak kayalar: Çamurtaşını çevreleyen kıyı erozyonu sonucu denizin içinde ve sahilde oluşan yuvarlak kayalar.
/

Büyük Mavi Delik: 300 metre çapında ve 124 metre derinliğinde, Belize kıyılarında bulunan bir denizaltı düdeni.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Kara Güneş: İngiltere'de kış aylarında yaşanan bu olay sayıları 50.000'i bulan dev sığırcık sürülerinin gün batımından hemen önce ortaya çıkması ile oluşur.
/

Sardalya göçü: Sayıları milyonları bulan sürülerin mayıs ve temmuz ayları arasında Güney Afrika sahillerinin kuzeyine gitmeleriyle oluşur. Bu beslenme çılgınlığı birçok hayvanı buraya çeker.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bazalt Sütunlar: Kuzey İrlanda'da eski bir volkanik patlama sonucu oluşmuş 40.000 bazalt sütün.
/

Hareket eden kayalar, Ölüm Vadisi, ABD : Herhangi bir insan ya da hayvan etkisi olmaksızın kendi kendine çok uzun mesafeler kat eden ilginç kayalar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Amazonlar'da ve Severn, İngiltere'de oluşan 'gelgit dalgaları' : Taşkın sularının denize döküldüğü noktada oluşan dalgaların nehirlerin yukarılarına doğru ilerlelemesi olayı.
/

Çiçek açan çöl, Atacama, Şili: Yılda ortalama 12 mm yağış alan bu çöle aşırı yağış düştüğü yıllarda oluşan görüntü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ateş Gökkuşağı: Sirius bulutlarının mevcut olduğu ve güneşin tepede bulunduğu dönemlerde, buz kristallerinin yatay olarak hizalanmış olmasından dolayı meydana gelen ve normal gökkuşağının aksine düz bir yapıya sahip olan gökkuşağı türüdür.
/

Olimpos Dağı üzerindeki merceksi bulutlar: Troposferde oluşan bu lens şeklindeki bulutlar dağların etrafında esen dikey rüzgarlar sonucu oluşuyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Meme bulutlar: Bulutların altında asılı torbalar varmış gibi görünür. Bir meme bulutu kümesi gördüğünüzde fırtına çok yakınınızda demektir.
/

Sedefli gibi görünüşleri sebebiyle bu bulutlara 'inci bulutu' deniyor. Sadece kutup bölgesinde güneş batışından sonra ya da doğumundan önce görülebiliyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Undulatus asperatus: Cloud Appreciation Society ( Bulut Değerlendirme Kurulu ) adlı grubun önerisi ile yakın zaman içinde adlandırılmış ve Cenevre'de bulunan Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından kabul edilmiş bir bulut türü. 1951 yılından sonra isimlendirilen ilk bulut tipi olarak kayıtlara geçmiştir.
/

Natron Gölü, Tanzanya: 2.5 milyon flamingonun beslenme ve üreme bölgesi olan zengin mineralli sıcak sularla beslenen bir tuz gölüdür.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ağır metal zehirlenmesinden dolayı flamingo nüfusu hızla azalıyor
/

Spotted Gölü, Kanada: Dünyada en fazla magnezyum sülfat, kalsiyum ve sodyum sülfat içeren göldür.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Maldivler'deki fitoplankton dalgaları: Dalgalar tarafından kıyıya getirilen fitoplanktonların kimyasal enerjileri ışık enerjisine dönüşür.
/

Red tide ( kırmızı dalga ): Suda yaşayan bazı fitoplanktonların yüksek konsantrasyonlarının neden olduğu durumdur. Bu durumda ateş rengi algler kırmızı veya kahverengi renk alır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Işık sütunları: Dünya'nın atmosferinde mevcut buz kristalleri tarafından güneş ışığı veya ay ışığının yansıması ile oluşan bir optik fenomendir.
/

Gökkuşağı Okaliptüsü: Dış kabuğunda farklı zamanlarda ortaya çıkan mavi, mor, turuncu ve kavuniçi tonlarıyla gökkuşağına benzetilen bir ağaç türüdür.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Buz Çiçekleri: Genellikle deniz ve göller üzerinde yeni oluşan buz tabakalarında -22 derece civarı sıcaklıklarda görülür.
/

Kar bacaları, Erebus Dağı, Antartika: Güney'deki en aktif volkan üzerinde oluşuyor.