Domates mafyası!

İtalyan mafyası şimdi de domates üretimine el attı. Sicilya'nın en lezzetli domatesi pachinonun dağıtımını kontrolü altına alan mafya fiyatları 11 kat artırınca ülke karıştı.
Mafya denince ilk akla gelen domates üreticiliği değildir kuşkusuz. Ama bu kanı yakında değişebilir. Zira İtalya'da en iyi domateslerin yetiştiği yer kabul edilen Sicilya'da, domates dağıtımının mafyanın kontrolünde olduğu iddiaları, İtalyan makamlarını harekete geçirdi.
Parlamentonun başlattığı soruşturma, meşhur bir televizyon sunucusunun, tüketicileri Sicilya domateslerini satın almayarak durumu protesto etmeye çağırmasını izliyor.
Sicilya'da yetişen Pachino domatesleri, bilinen birçok domates türünden daha lezzetli, tatlı ve sulu.
İtalya gibi yemeğin ve lezzetin çok ciddiye alındığı bir ülkenin en ünlü televizyon programı sunucularından birinden gelen çağrı, haliyle bir çok kişiyi şaşırttı.
Zira bıyığıyla meşhur Alessandro di Pietro'nun sunduğu 'Occhio alla Spesa' programını genellikle ev kadınları takip ediyor.
Programda tüketiciler için pazardaki fiyatlar takip ediliyor, alışveriş ve tüketici hakları konu alınıyor.
Haliyle, böyle bir programın normalde bu denli büyük tartışma yaratması beklenmiyordu.
Fakat Di Pietro, programında Pachino domateslerini satın alan tüketicilerden, üreticilere ödenenin 11 katı daha fazla para talep edildiğini iddia etti.
Di Pietro'ya göre aradaki fark, mafyanın cebine gidiyor.
Boykot çağrısı ise pek çok Sicilyalıyı rahatsız etti.
Bunlardan biri, İtalyan Çevre Bakanı Stefania Prestagiacomo, iddiaların beş bin çiftçinin geçim kaynağını baltalayabileceğini söyledi.
İtalya parlamentosunun mafyayla mücadele komisyonu ise gerginlik karşısında iddialara ilişkin kendi soruşturmasını yürüteceği sözünü verdi.
Kaynak: BBC
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Antep Fıstığı Nasıl Yetişir? Türkiye’de En İyi Nerede Yetişir ve Nasıl Yetiştirilir?
Bilim insanları ortaya çıkardı: Bu tam olarak cinayet!
Eğitim hayatları da birlikte geçti: İkizler doktor oldu
Gözaltına alınmamak için yaptıkları şoke etti! Vurularak yakalandı
2 bin yıl sonra ilk kez seyirciyle buluştu