hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danua Köpeği Özellikleri Nelerdir? Danua Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Danua Köpeği Özellikleri Nelerdir Danua Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Danua köpek cinsi en büyük köpek ırklarından biridir. Sevgi dolu bir köpektir. Almanya’da ortaya çıktığı düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danua Köpeği Özellikleri Nelerdir?

    Danua köpeği en büyük köpek türlerinden biridir. Dev bir boyuta sahip olan bu köpek türü nazik karakter özelliğine sahiptir. Çok kibar bir köpek türüdür. Saldırgan olarak gözükseler de saldırgan değillerdir. Bu köpek türü insanlara ve diğer hayvanlara oldukça kibar davranmaktadır. Saldırganlık çok az görülmektedir. Yavruluk döneminde bu tür köpeklerin sosyalleşmesi çok önemlidir. Sosyalleşmeyen köpeklerde saldırganlık görülebilmektedir.

    Danua köpek türü büyük olmasına rağmen apartmanda çok rahat bir şekilde yaşayabilmektedir. Genellikle ev içerisinde uyumayı tercih ederler. Hareket etmeyi ve oyun oynamayı çok sevmezler. Çok fazla egzersiz yaptırılmamalıdır. Tüylerinin fırçalanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Beslenmesine dikkat etmeli ve gün içerisinde parça parça beslenilmesi gerekmektedir.

    Danua Köpeğinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

    Danua köpeklerinin erkeklerinin boyları 76 ile 79 santim, dişilerinin boyları ise 71 ile 76 santim arasındadır. Kiloları ise 50 ile 82 kilo arasında değişmektedir. Danua köpek türünün tüyleri kısadır. Tüy renkleri değişiklik gösterebilmektedir. Siyah-beyaz, gri ve açık kahverengi olabilmektedir. Gözleri ise genellikle koyu renklidir. Tüyleri açık renkli olan Danua köpeklerinin gözleri de açık renkli olabilmektedir. Tüylerinin aşırı parlak bir görünümü vardır. Danua köpekler çok zekidir. Genellikle domuz avında kullanılan bir köpek türüdür.

    Danua Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Bu köpek türüne özen ile bakılması gerekmektedir. Bakım sırasında yapılacak yanlışlıkla sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Danualar hareket etmeyi sevmezler. Bu yüzden her gün düzenli olarak egzersiz yaptırılması gerekmektedir. Çok hızlı bir şekilde büyüdükleri için kemik ve eklem problemleri çıkabilmektedir. Bol egzersiz ile bu sorunların üstesinden gelinmektedir.

    Danuaların kısa tüylerinin haftada 1 veya 2 kez taranması gerekir. Veteriner kontrollerinin düzenli olarak yapılmalıdır.

    Danua Sağlık Sorunları:

    Danua köpek türü 8 ile 10 yıl arasında yaşayabilmektedir. Bu köpek türünde en sık görülen hastalıklar şu şekildedir:

    Mide torsiyonu çok sık görülmektedir. Mide torsiyonu büyük köpekleri etkiler ve ani ölümlerine sebep olabilir.

    Kalp hastalıkları.

    Kalça displazisi,

    Danualar yavru iken çok hızlı büyüdükleri için kemik hastalıkları,

    Danualarda en sık görülen hastalıklar bunlardır. Bu köpek türünün sık sık veterinere götürülüp kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow