Çenesi Düşmek Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Deyimler hakkında bilgi sahibi olmak daha kaliteli cümleler kurmak için son derece önemlidir. Bu yüzden özellikle sık kullanılan deyimlerden biri olan çenesi düşmek deyiminin anlamı hakkında da bilgi edinmek gerekir. Çenesi düşmek deyimi en genel anlamı ile yerli yersiz konuşmak demektir. Geveze olarak tabir edilen kişilere hitap ederken de çenesi düşmek deyimi kullanılır.
Çenesi Düşmek Deyiminin Anlamı Nedir?
Çenesi Düşmek deyiminin genel anlamı yerli veya yersiz olarak konuşmak demektir. Gereksiz bir şekilde bir şeyler anlatan kişilere de çenesi düştü denmektedir.
Çenesi Düşmek Deyimin Kısaca Açıklaması
Çenesi Düşmek deyimi gevezelik etmek ya da yerli yersiz konuşmak demektir. Gereksiz ve boş cümle kuran kişilere hitap ederken çenesi düşmek deyimi sıkça kullanılır. Kısacası çenesi düşmek gereksiz yere konuşmak ya da alakasız bir ortamda konuşmak demektir. Bahsedilmemesi gereken konuları açmak da çenesi düşmek deyiminin anlamları arasında yer alır.
Çenesi Düşmek Deyiminin Örnek Cümle İçinde Kullanımı
Çenesi düşmek deyimi en çok kullanılan deyimler arasında yer alıyor. Bu deyimin anlamı boş konuşmak ya da yerli yersiz konuşmak demektir.
Fatma hanımın bu gün yine çenesi düştü.
Çenesi Düştü Kime Denir?
Çenesi Düşmek deyimi gereksiz konulara giren ve anlamsız bir şekilde konuşan kişilere karşı sıkça kullanılan bir deyimdir. Aynı zamanda konuşulmaması gereken bir konuda yerli ya da yersiz olarak konuşan kişiye çenesi düştü denir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Patlıcanın En Güzel Hali MasterChef’te! 'Bugün Ne Pişirsem?' Derdine Son! İnanılmaz Lezzetli Karnıyarık Tarifi Ve Püf Noktaları
Ağaç domatesi olarak da biliniyor! Tam bir sağlık deposu! E ve C vitaminleri, beta karoten, kalsiyum , potasyum…
MASTERCHEF'TE KONSEPT: SAKATAT YEMEKLERİ! Tuzlama Çorbası, Koç Yumurtası, Arpa Şehriyeli Oğlak Başı, Ciğer Kavurma ve Kuzu Yürek Dolması!
Dikkat! 15 Kasım’da İstanbul’un 23 İlçesinde Elektrik Kesintisi Yaşanacak (BEDAŞ Kesinti Programı)
Adetliyken dua okunur mu, hangi dualar okunur? Adetliyken Ayetel Kürsi okunur mu?