hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağrının Eş Anlamlısı Nedir? Çağrı Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Çağrının Eş Anlamlısı Nedir Çağrı Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Çağrı kelimesinin eş anlamlısı "davet" demektir. Kelimenin dayandığı köken, eşit anlam taşıdığı diğer kelimeyi etkilemektedir. Dolayısıyla davet sözcüğünün nereden geldiği önem kazanmaktadır. Bu doğrultuda kelimenin kaynağını açıklamak gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağrının Eş Anlamlısı Nedir?

    Sözcüklerin hangi bağlamda kullanıldıkları onların anlamlarını belirlemede mühim bir yere sahiptirler. Çağrı kelimesi aynı zamanda "davet" anlamına gelmektedir. Bu nedenle eş anlamlısı konumuna davet sözcüğü geçmektedir.

    Davet kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapçada çağırma, çağrı anlamını taşımaktadır. Bu yüzden dilimizde de çağrının eş anlamlısı sayılmaktadır. Türkiye'de çağrı kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca erkek çocuklarına verilen bir isim olmaktadır.

    Çağrı Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    İlgili sözcük tek başına kullanıldığı zaman farklı anlamlar içerebilmektedir. Örneğin birinin telefonuna gelen arama "çağrı" şeklinde ifade edilebilmektedir. Yahut birini bir düşünceye ikna etmek anlamında da kullanılabilmektedir. Dolayısıyla her koşulda davet ve çağrı sözcüğü birbirinin yerine geçememektedir. Burada kullanılan bağlam, koşul oldukça önem taşımaktadır.

    Davet sözcüğü yemekli toplantıları ifade etmek adına karşımıza çıkabilmektedir. Bu bağlamda çağrı sözcüğü ile aynı anlamı taşıdığı öne sürülememektedir. Genel tabloya bakıldığı zaman her iki sözcük günlük yaşamda birbirinin yerine geçebilir. Ancak bunu haricinde kalan durumlarda eş anlamlı konumda bulunmamaktadırlar.

    Eş anlamlı sözcükler yazılış ve okunuş bakımından farklı olmaktadırlar. Yalnız anlamları noktasında aynı manada kullanılmaktadırlar. Çağrı kelimesinin eş anlamları ise şöyle sıralanmaktadır: Davet, arama, çağırış sayılmaktadır.

    Davet anlamındaki çağrı, birinin bir yere gelmesini istemek demektir. Arama ise telefonla yapılan çağrı anlamındadır. Çağırış sözcüğü de davet ile aynı kategoride yer almaktadır. Yazılan bu eş anlamlılar "çağrı" sözcüğü ile aynı anlama gelebilmektedirler.

    Bir kelimenin eş anlamlısı denildiğinde onun anlamdaşı, yakın anlamı ifadeleri akla gelmektedir. Çağrı sözcüğünün eş anlamlıları aynı zamanda onun anlamdaşı olmaktadır.






     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow