hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bardot, #MeToo kampanyasına tepki gösterdi

    Bardot, #MeToo kampanyasına tepki gösterdi
    expand

    Hollywood'da ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein'ın sistematik cinsel saldırıları ve kurbanları susturma operasyonlarını ortaya çıkararak işe başlayan #MeToo (#BenDe) kampanyasına bir tepki de Brigitte Bardot'dan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris Match dergisine konuşan Fransız film yıldızı Brigitte Bardot, kampanyaya katılan aktrislerin 'iki yüzlü ve gülünç' olduğunu savundu. Dergiye verdiği röportajda Bardot şunları söyledi:

    "Bu aktrislerin büyük çoğunluğu iki yüzlü, gülünç ve yavan. Rol kapabilmek için yapımcılara yaklaşan birçok aktris var. Bu kadınlar taciz edildiklerini söylüyor.

    'İltifatlar hoşuma giderdi'

    Hiçbir zaman cinsel tacize uğramadığını söyleyen 83 yaşındaki Bardot, "Erkekler bana güzel olduğumu veya güzel ufak bir popom olduğunu söylediklerinde hoşuma giderdi. Bu tarz iltifatlar hoştur" dedi.

    Brigitte Bardot 1956 yılında "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmiyle aniden seks sembolü haline gelmişti. 1973 yılında sinema kariyerine başlayan ve hayvan haklarının sıkı bir savunucusu olan Bardot daha önce de farklı zamanlarda feminist örgütleri ve kadın hakları savunucularını kızdıran söylemlerde bulunmuştu. Bardot, Fransa'nın aşırı sağ partisi Ulusal Cephe'yi destekliyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denevue'den sonra Bardot

    Bardot'nun yorumları Fransız sinemasının efsane aktrisi Catherine Deneuve'ün de aralarında bulunduğu 100 tanınmış kadının, #BenDe kampanyasını eleştirdiği bir açık mektup yayımlamasının ardından geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow