Balık pişirmenin püf noktaları
Deniz ürünlerinin sağlığı ve lezzeti tartışılmaz. Evde pişirilen deniz ürünleri özellikle de balık yemekleri ufak tefek sıkıntılar yaşatsa da artık her şeyin bir çaresi var. İşte balık pişirmenin ve balık pişirilen mutfaklarda uygulaması kolay olan püf noktalar...
Haberin Devamı
Balık pişirirken çıkan koku için;
/

Balık pişirirken evi kaplayan kokuyu önlemek için tavanın içine birkaç tane defne yaprağı atabilirsiniz. Böylece çıkan kötü koku bir nebze de olsa azalacaktır. Ayrıca; balıklar da defne yaprağının o aromatik kokusuyla daha da lezzetlenecektir.
Balık pişirirken eve sinen koku için;
/

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatabilirsiniz. Kaynayan sirkeli su, evin içine sinen kızartma kokusunu alacaktır.
Haberin Devamı
Balığın çabuk pişmesi için;
/

Balığın, hem çabuk pişmesi hem de çatlamasını önlemek için iki tarafına bıçakla çizik atın. Fakat balığın içindeki suyun, dolayısıyla besin ögelerinin akıp gitmemesi için çok derin çizikler atmayın.
Balık kızartmak için;
/

Hamsi, istavrit ve mezgit gibi küçük balıkları kızartırken, tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra unladığınız balıkları aralıksız olarak ve düzgünce dizmelisiniz. Balıkları tek tek çevirmek yerine tavanın üzerine bir tabak ya da kapak kapatarak, tek bir hamlede ters yüz edin. Böylece balıkları dağıtmadan pişirmiş olursunuz ve hepsini aynı sıcaklık seviyesinde servis yapabilirsiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Izgara balık için;
/

Balık ızgara yapacaksanız, balığın iri ve yağlı olmasına dikkat edin. Yağlı balık için mevsimini bilmekte yarar var, Ocak ayında lüfer, palamut, kefal ve hamsi iyice yağlıdır. Ayrıca; balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp 2 saat kadar beklettikten sonra ızgara yapın.
Ele sinen balık kokusundan kurtulmak için;
/

Balık kokusunu elinizden ve kullandığınız gereçlerden çıkarmak için önce soğuk su ile yıkayıp, sonra sirke veya limon ile ovun. Kaplarda kalan balık kokusunu da yine soğuk su ile yıkadıktan sonra sirkeli suya batırarak yok edebilirsiniz
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Balığın ızgaraya yapışmaması için;
/

Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.
Balık buğulama yapmak için;
/

Buğulama yapacaksanız eğer kefal, levrek, kırlangıç gibi beyaz etli balıkları tercih etmelisiniz. Piştiğinden emin olmak için de kılçığından kolayca ayrılıp ayrılmadığını kontrol etmelisiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dondurulmuş balık pişirmeden önce;
/

Dondurulmuş balığı kullanacağınız zaman sirkeli suya koyun, böylece çözülen balığın eti gergin olacaktır.
Balığın pullarını temizlemek için;
/

Balığın pullarını temizlemek için, keskin olmayan bir bıçakla pulların aksi istikametine doğru kazınması gerekir. İşlem sonunda elimizin pullara rastlamaması, balığın temizlenmiş olduğunu gösterir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Parmak ısırtan, çok lezzetli bir tarif: Taze Otlu Levrek
/