hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balık Kavağa Çıkınca Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Balık Kavağa Çıkınca Deyiminin Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    En az iki kelimeden oluşan deyimler bir olayı veya durumu anlatmak için kullanılmaktadır. Deyimler bir olayı ya da durumu daha etkileyici anlatmak içinde kullanılabilmektedir. Deyimler değiştirilemez veya üretilemez. Eskiden beri kullanılan bu deyimler hayata dair oldukça önemli tespitler içermektedir. Halkın büyük çoğunluğu tarafında sık sık kullanılan deyimler halk ağzında ve kültüründe yer edinmiş durumdadır. Bir anlatıma renk katan ve olayı süslü bir biçimde anlatan deyimler yerinde ve yeterince kullanılırsa hoş olmaktadır. Deyimler bazen öğüt verir bazen de sizleri uyarır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balık Kavağa Çıkınca Anlamı

    Balık kavağa çıkınca demek imkansız bir işi anlatma olayıdır. Balık sudan başka bir ortamda yaşayamayacağı için kavağa çıktığı zaman yaşayamaz yani bu iş imkansızdır. Sözde anlatılmak istenende bu işin imkansız olması ve yapılamayacağı anlamına gelmektedir.

    Balık Kavağa Çıkınca Deyiminin Anlamı

    Balığın kavağa çıkması imkansızdır. Bu yüzden bu deyimde bize nasıl balığın kavakta olması imkansızsa bu işinde o şekilde imkansız olacağını anlatmak istemektedir. Bize olacak işin imkansız olmasını güzel bir şekilde dolaylı yoldan söyleyen bu deyim hayatımızda kendine yer bulmuştur.

    Balık Kavağa Çıkınca Deyiminin Anlamı

    Bu hava ancak balık kavağa çıkınca güneş açar. Burada havanın açma ihtimalinin hiç olmadığını belirtmektedir.

    Buraya internet altyapısı ancak balık kavağa çıkınca gelir. Burada alt yapının asla gelmeyeceğini ve böyle bir işin olmayacağını belirtmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow