B12 Vitamini Kilo Aldırır mı? B12 Vitamini Kilo Yapar mı?
B12 vitamininin kilo aldırıp aldırmadığı sorusunun cevabı hayır olarak verilebilmektedir. B12 vitamini tek başına kilo aldırmaz. DNA üretimi konusunda etkili olan B12 vitamin değeri sağlıklı kişilerde genel olarak 4mg depolanmaktadır. Eksikliği güçsüzlük ve halsizlik şeklinde fark edilen vitamin kaynakları et ve süt ürünleri ile kümes hayvanlarıdır.
Beyin - sinir hücrelerini güçlendirerek zihinsel gelişimi de desteklemektedir. B12 vitamin eksikliği yaşayanlarda kilo kaybı da görülebilmektedir. B12 vitamini kilo yapar mı? Sorusunun cevabı pek çok kişinin merak konusudur. Ancak B12 vitamini kilo yapmadığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bulunmaktadır.
B12 Vitamini Kilo Aldırır mı?
Kilo alma konusunda masum sayılabilen B12 vitamini karaciğer ve vücudun bazı bölgelerinde depolanmaktadır. B12 vitamini eksikliği büyük hasarlara yol açarak sağlık kalitesini olumsuz etkilemektedir. B12 vitamini kaynakları yeterli alınmadığı ya da farklı nedenlerle vücutta oluşturulamadığı zaman eksiklik meydana gelmektedir.
B12 vitamini eksikliği zihinsel karışıklık, denge sorunu, güçsüzlük ve halsizlik olarak kendisini göstermektedir. Bacaklarda ve ellerde uyuşma, karıncalanma gibi etkileri de görülebilmektedir. B12 vitamini suda çözünebilme özelliğine sahiptir.
İçeriğinde Kobalt bulunması dolayısıyla Kobalamin diye de tanımlanabilmektedir. Kilo aldırmak yerine B12 eksikliği iştah kaybına da sebep olması dolayısıyla kişilerde kilo kaybı görülmektedir. B12 vitamini eksikliğinin saç dökülmesinden dikkat eksikliğine kadar önemli ve olumsuz etkileri bulunmaktadır.
B12 Vitamini Kilo Yapar mı?
Kilo yapmadığı bilinen B12 vitamini, halsizlik, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık nedeni olabilmektedir. Dengesiz beslenme ve yoğun hastalıklar geçirenlerde çeşitli vitamin eksikliği görülebilmektedir. B12 vitamini vücutta karaciğer ve farklı bölgelerde depolanmaktadır.
4mg B12 değerinin yetişkin birey için yeterli olduğu bilinmektedir. B12 Vitamin kaynakları, başta kümes hayvanları, et ve süt ürünleri ve yeşil sebzeler olarak bilinmektedir. Folik asit desteğiyle vücuttaki işlevini yerine getirebilmektedir. B12 vitamini kilo aldırmadığı gibi diyet listelerinde B12 kaynaklarına yer verilmektedir.
B 12 kaynakları arasında sakatatlar, balık, peynir, yumurta bulunmaktadır. Metabolizma üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olan B12 vitamini beyin hücrelerini ve sinirleri de güçlendirmektedir. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren B12 kaynaklarının yeter miktarda alınması gerekmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rizeli çay demleme ustaları, Japonlara Türk çayı demlemenin püf noktalarını öğretti
Yozgat kömbesi geleneksel lezzetiyle kalabalık sofraları süslüyor
Yapımı 5 saat süren asırlık tatlı, lezzetiyle damak çatlatıyor
MASTERCHEF HASAN BİLTEKİN'DEN DUBAİ ÇİKOLATALI KEK! Tatlı Krizine Son: '10 Dakikada Pişiyor!' İçi Lokum Gibi...
Vitamini Mevsiminde Saklı! Bu Aylarda Hangi Balığı Nasıl Tüketmeliyiz?