hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asil İsminin Anlamı Nedir? Asil İsmi Kur'an'da Geçer Mi, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

    Asil İsminin Anlamı Nedir Asil İsmi Kuranda Geçer Mi, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek
    expand

    Sağlam ya da yüksek duygularla hareket etmek şeklinde asil ismi ön plana çıkar. Günlük yaşamda ise daha çok soyu ve sopu belli olan anlamı doğrultusunda kullanıldığını söylemek mümkün. Belli bir gürgene ait olan ve bu bölgenin önemli bir soy olması üzerinden kullanılan bir terimdir. Öne çıkan bu soylar genelde tarihi açıdan kökleşmiş olarak değerlendirilir. Böylesi soylulardan gelen kişiler için ise genelde asil ismi kullanılır. Günümüzde daha çok erkek çocukları için isim olarak değerlendirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asil İsminin Anlamı Nedir?

    Farklı biçimlerde ele alınması ile beraber asil ismi ifade edilir.

    - Sağlam
    - İyice kökleşmiş
    - Yüksek duygularla hareket eden
    - Kendi kendine hareket
    - Soyu, sopu belli olan

    Bu şekilde yukarıdaki anlamları doğrultusunda yaygın kullanılan güzel isimlerden biridir. Daha doğrusu hem isim olarak günlük hayatta kullanılır hem de kelime anlamı doğrultusunda da yine değerlendirilir.

    Asil İsmi Kur'an'da Geçer mi?

    Kökeni Arapça olarak ön plana çıkan asıl ismi, erkek çocuklar için kullanılan özel adlardan biridir. Aynı zamanda Asil adı Kur'an'da yer almayan isimler içerisinde bulunur. Genelde erkek çocuklar için kullanması bile kız çocukları adına da öne çıkan bir isimdir. Bununla beraber merak edenler için Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isim olarak öne çıkar. Hem okunuşu hem de anlamı ve telaffuzu kapsamında değer gören, sevilen isimler arasında geliyor.

    Asil İsminin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

    Türk Dil Kurumu üzerinden ön plana çıktığında Asil ismi, daha çok soyu, sopu belli olan şeklinde değerlendirilir. Bu durum köklü bir geçmişe sahip olan bir aileden ya da bir gruptan gelen kişi ve kişiler ifade eder. Aynı zamanda sağlam ve iyice kökleşmiş gibi anlamlar doğrultusunda kullanılan bir isimdir. Erkek çocukları için kullanılan ve sevilen isimler içerisinde gelir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow