hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaçıngan bağlanma ve ilişki | Video

    Kaçıngan bağlanma nedeni olan anıyı beyin hipokampüse hafıza, amigdalaya duygusal tetiklenme, hipotalamusa “kaç komutu”, ve nöral tanımlara da “bağlanmanın kötü olduğu” algı ve tanımı olarak kaydeder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla kaçıngan bağlanan kişinin beyni bağlanmanın kendisi için tehlike olduğunu düşünür ve hayatta kalmak için bu bağlanmadan kaçması gerektiğine inanır. Kesin yargıları vardır bu konuda keskin inançlıdır.

    Kaçıngan bağlanan kişiler kaçana kadar en romantik, en iletişimli ve en düşünceli tavırlar sergileyen kişilerdir. Zaten kendilerine birilerini bağlama nedenleri de budur. Ama bir yerde kaçıngan bağlananın beyni kendisine “bu ilişkide bağlanmaya başlıyorsun” der ve hipotalamus ona kaç komutunu verir.

    Bu videoda kaçıngan bağlanma ve kaçıngan bağlanan biriyle olan ilişki durumuna ilişkin şu soruların cevapları irdeleniyor:

    -Kaçıngan Bağlanmaya neden olan hayat hikayeleri ve beyin matrisleri nelerdir?
    -Kaçıngan bağlanan kişinin ilişki ve iletişimde gösterdiği özellikler nelerdir?
    -Kişi neden ve ne zaman kaçıyor?
    -Kaç komutunu alan kaçıngan bağlanan kaçtıktan sonra neler oluyor?
    -Kaçıngan Bağlanma düzelebilir mi, sağlıklı bir ilişki ve mutlu bir son olur mu?
    -Kaçıngan Bağlanan birine bağlanma gerçekleştiyse ne yapmak gerekir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hikayedeki Seni Bul” Kitabının yazarı Betül Yergök, hem avukat hem yaşam koçu ve özel olarak nörobilim üzerine çalışıyor. Tüm duygu ve davranışlarımızın, tüm yaşam sürecimizin beyindeki seyrini, beynin yönetimini ve daha iyi bir hayat için iyi bir “Beyin Orkestrası Şefi” olmayı anlatıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow