hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü sanatçılardan eğitime destek klibi: Bir şey yap

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Aralarında Edip Akbayram, Belkıs Akkale, Yonca Lodi, Onur Akın, Peker Açıkalın, Suat Suna, Metin Özülkü gibi isimlerin bulunduğu sanatçılar, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen öğrencilere destek olmak için bir araya geldiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçedeki apartman sakinlerini maddi imkânları yetersiz üniversite öğrencilerinin eğitimi için biraraya getiriyor. Belediyece koordine edilen projede apartman sakinleri, toplanan yardımlarla bir veya daha fazla öğrencinin eğitimine maddi destek sağlıyor.? İhtiyaç sahibi öğrencilere 10 ay boyunca ayda 200 TL eğitim desteği sunulan projede burs verilen öğrenci sayısı 125'e ulaştı. Projede ayrıca öğrencilere burs sağlayan apartmanların girişine, “Bu apartman bir öğrenciyi okutuyor” yazılı plaket asılıyor.

    Süleymanpaşa Belediyesi'nin, "Apartmanlar Okutuyor-Süleymanpaşa’nın Filizleri yetişiyor" projesine büyük bir destek de ünlü sanatçılardan geldi. Süleymanpaşalı üniversite öğrencileri için kamera karşısına geçen sanatçılar, "Hayal Et, Umut Et, Bir Şey Yap" adlı kliple bu anlamlı projeye katkı çağrısında bulundular. Klipte şu sanatçılar yer aldı: Edip Akbayram-Peker Açıkalın-Selim Bayraktar-Ali Sürmeli-Onur Akın-Hüseyin Turan-Sumru Yavrucuk-Suat Suna-Necmi Yapıcı-Metin Özülkü-Hakan Bulut-Burak Demir-Belkıs Akkale-Ayça İnci-Yonca Lodi

    “Bu zincire siz de katılın”

    Apartman sakinleriyle burs alan öğrencilerin buluştuğu toplantıda bursiyerlerden 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Cihan Yurttaş’ın konuşması da katılan herkese duygu dolu anlar yaşattı. Yurttaş, projeden burs alan bir öğrenci olarak duygularını,  Cumhuriyet’in ilk yıllarında o zamanlar bir öğrenci olan ve daha sonra Başbakanlık da yapan Ord. Prof.Dr. Sadi Irmak’ın eğitim öyküsüyle anlattı:

    “Yıl 1923... Sadi Irmak, İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olduğu sıralar, okulda “Avrupa’ya talebe yollanacaktır” yazılı bir duyuru görür.  Yıkık dökük bir ülkenin bu durumda Avrupa’ya öğrenci yollayacağına inanamaz. Yine de başvurur ve 150 kişiden seçilen 11 kişi arasına girer. Kendi isminin yanına Atatürk, “Berlin Üniversitesi’ne gitsin” diye yazmıştır. Sirkeci Garı’nda tereddütler içinde gidip gitmeme konusunda kararsızken cesaretini yine Atatürk’ün telgrafından alır: “Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz.” İşte bizler de Süleymanpaşa’nın Filizleri olarak, bir kıvılcım olarak gidip, bir alev olarak geri döneceğiz. Bugünün gençleri yarın doktor, mühendis, avukat ve öğretmenleri olarak yurdun dört bir yanına dağılacak, ülkemiz için çalışacağız”.

    Üniversiteli Cihan Yurttaş, projeden burs desteği alan kendileri gibi şanslı olmayan çok sayıda öğrencinin bulunduğunu da hatırlatarak, Süleymanpaşalı apartman sakinleri ve esnafa da daha çok öğrencinin okuyabilmesi için projeye katılmaları çağrısında bulundu, “Bu gençlerin elinden tutun, bu zincirin halkasına sizler de katılın” dedi.

    “125 öğrenciye ulaştık”

    Proje hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da, “Süleymanpaşalıların gösterdiği bu duyarlılığın tüm ülkemiz genelinde vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum. Bir gencimizin eğitimine katkı sağlamak, bir filiz yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu öğrencimiz bize çok anlamlı bir örnekle anlattı. Projemizi, ekonomik nedenlerle öğrenim görmekte zorluk çeken öğrencilerimize, Süleymanpaşalılarla birlikte elbirliğiyle bir nebze olsun katkıda bulunma düşüncesiyle başlattık. Halkımızın gösterdiği ilgiyle gün geçtikçe daha çok gencimize ulaşacak, Süleymanpaşa’nın filizlerini hep birlikte büyütecek, tüm ülkemize kazandıracağız” diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow