ZORLU KOŞULAR: Önce havada sonra yerde eğitim!
Kar, yağmur, fırtına... Yüzlerce can taşıyan pilotların eğitimi, tüm bu zorlu koşullarda devam ediyor. Ancak havada başlayan eğitim, yerde de havadaymış gibi sürüyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Uçuş Akademisi'nde öğrenciler pilotaj eğitimini önce havada, ardından da simülatörde alıyor. Simülatör eğitiminde öğrencilere zorlu koşullarda uçağı nasıl havada tutacakları öğretiliyor.
PİLOTLAR SİMÜLATÖRDE HAVADAYMIŞ GİBİ EĞİTİM ALIYOR
Yağmurlu, karlı, fırtınalı koşullarda uçağı havada tutmayı öğreniyorlar. Pilot öğrencilerin eğitimi sadece havada değil, yerde de devam ediyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde pilotaj eğitimi, "Uçuş Akademisi"nde veriliyor. Öğrenciler, modüler eğitimin yanı sıra, uçuş ve simülatör eğitimlerinde de pratik yapıyor. Uçuş eğitimleri önce havada başlıyor. Belli bir saat uçuş yaptıktan sonra ise simülatör eğitimleri başlıyor.
ZORLU KOŞULLARDA UÇAĞI HAVADA TUTMAYI ÖĞRENİYORLAR
Öğretmen Pilot E. Aytuğ Dön, "Farklı hava koşullarında veya farklı konfigürasyonlarda uçağı kontrol altında tutmayı öğreniyorlar. Ekstrem hava, rüzgarlı olabiliyor, yağmurlu olabiliyor. Simülatörde bu zorlu hava koşullarında yapılan iniş kalkış tatbikatını gerçekleştirmiş oluyoruz." dedi.
Pilotluk Eğitimi Alan Öğrenci Doğa Duman, "Benim babamın çocukluk hayaliymiş. 'Kızım, sen pilot olsana, sana çok yakışır' dedi. Ben bir kadın olarak 1145 kg ağırlığındaki bu uçağı tek başına havada tutabiliyorum." ifadelerini kullandı.
Pilotluk Eğitimi Alan Öğrenci Şükrü Söylemez, "İlk yalnız aşamalarımızı geçiyoruz, bölgede hava hareketlerimizi çalışıyoruz. Bu durumdan uçağı kurtardığımız hava hareketlerine girdikten sonra buraya geliyoruz. 5 saatlik simülatör eğitimimiz oluyor." şeklinde anlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Minik Kübra Naz yeniden duyabiliyor! Çalınan biyonik kulağının yenisine kavuştu
Covid, Felç, Kalp Krizi, MS... 4 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı!
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor