hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'ı kim intihara zorluyor? Abdullah Ağar değerlendirdi

    Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, Mücahit Topçu'nun CNN Türk ekranlarında sunduğu "Ne oluyor?" programında Yunanistan'ın son dönemdeki tavrılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağar, "Atina'nın Lozan'ı aşındırması" üzerine açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lozan Anlaşması'na aykırı davranışlarda bulunan Yunanistan'ın bu tavrına ilişkin açıklama yapan Ağar, "Şimdi uluslararası platformlara gidersiniz, Yunanistan'ın Lozan ve EGEA anlaşmalarına uymadığını belirtirsiniz, tüm belgeleri masaya koyarsınız. Bunların ardından şu cümleyi kurarsınız: Yeri, zamanı ve şekli bende kalmak kaydıyla ben egemenlik haklarımı yeri geldiği zaman kullanacağım." ifadelerine yer verdi.

     

    YUNANİSTAN'IN MEİS ADASI HEDEFİ NE?

    Abdullah Ağar, "Bence Yunanistan'ın Meis Adası için hedefi, birkaç günlük bir krizle beraber elde edebildiği kadar kapmak. Daha sonra Birleşmiş Milletler gibi kurumlarla bunu kabul ettirip durumu fiili gerçeklik haline getirmek." dedi.

    Ağar ayrıca, "Bizi Suriye'de durduran Suriye miydi? Hayır. O topraklarda bizi durduran Rusya'ydı. Keza benzeri bir durum Libya'da da yaşandı. Bizi Libya'da durduran Hafter'in güçleri değildi. Orada Rusya'nı gönderdiği MİG-29'ların bombardımanlarıydı. Yunanistan konusunda karşınızda vekil devlet ya da vekil güçler veya terör örgütleri olmuyor. Gerektiği zaman, ihtiyaç duyulduğunda devreye giriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow