Yüksekova'da aşiret liderlerinden şok talep
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili şok bir talep geldi. İlçede iki gün önce ilçenin ileri gelenlerinden ve bazı aşiret liderlerinden oluştuğu iddia edilen inisiyatif, kaymakamlığa gelerek, "İlçedeki teröristlere uygun bir zaman tanınması ve koridor açılması halinde teröristlerin Irak'a geçebileceklerini ve böylece Yüksekova’da bulunan diğer insanların mağduriyet yaşamayacaklarını" söyledi.
Yüksekova'da iki gün önce ilçenin ileri gelenlerinden ve bazı aşiret liderlerinden oluştuğu iddia edilen insiyatif güvenlik güçleriyle görüştü.
Güvenlik kaynaklarınca "Kandil tarafından oluşturulduğu ve terör örgütüyle koordineli çalıştığı" belirtilen söz konusu grup, kaymakamlığa gelerek, "İlçedeki teröristlere uygun bir zaman tanınması ve koridor açılması halinde teröristlerin Irak'a geçebileceklerini ve böylece Yüksekova’da bulunan diğer insanların mağduriyet yaşamayacaklarını" söyledi.
Gruptakiler, "güvenlik güçlerinin operasyon yapmamalarını" da istedi.
İlk defa oluşturulan inisiyatif "Zaman tanınmasının söz konusu olamayacağını" ifade eden yetkililer, "Eğer Yüksekova'da karışıklık istenmediği konusunda samimilerse teröristlerin silahlarını bırakarak teslim olmaları, vatandaşların can güvenliği açısından tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getirmeleri, çukur ve barikatları kaldırmaları halinde kimsenin canına ve malına zarar gelmeyeceğini, Yüksekova'nın en kısa sürede bir huzur ilçesine dönüşeceğini" kaydetti.
Bunun üzerine inisiyatif üyeleri, "Teröristlerin teslim olmayı kabul etmediklerini, birkaç gün zaman verilerek açılacak koridordan gitme şartını olmazsa olmaz olarak gördüklerini" iletti.
Güvenlik kaynakları, bölücü terör örgütüne yönelik birçok ilçede operasyon düzenlenmesine karşı böyle bir inisiyatifin ilk defa Yüksekova'da ortaya çıkmasının, örgütün ilçeye verdiği değeri göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu