hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yeni Evim" için başvurular başladı

    Yeni Evim Projesi’nde başvurular başladı. Peki projeye kim nasıl başvurabiliyor? Ödemeler nasıl olacak? İşte bu ve diğer sorulara ilişkin tüm yanıtlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bir internet sayfası hazırladı. İşte o sayfa ve detaylar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta gelirliye yönelik sıfır konutları kapsayan Yeni Evim Projesi’ne başvurular başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da projeye dair tüm soruların yanıtlarını içeren bir internet sayfası hazırladı.

    Projeye dair tüm merak edilenler “yenievimkampanyasi.com.tr” adresinden öğrenilebiliyor. Sayfayı, Bakan Kurum sosyal medya hesabından duyurdu.

    Peki internet sitesinde "Yeni Evim" başlığı altında hangi bilgilere yer verildi? Öncelikle projeye kimler başvurabilir? Tek tek sıralanıyor sayfada.

    Bir diğer başlık finansman programının özellikleri. Yani “ne kadar peşinatla ne kadarlık kredi kullanılabiliyor ve kaç taksitle konutlar alınabiliyor?” gibi bilgiler yer alıyor.

    Yeni Evim için başvurular başladı

    Peki başvurular nasıl olacak? Sayfada yer alan bilgilere göre konut üreticileri, kriterlere uygun yapılan konut projelerini web sitesinde ilan edecek. Konut almak isteyenler daireyi bulacak ve finans kuruluşlarına başvuracak. Finans kuruluşu hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek. Uygun olan projeler için krediyi tahsis edilecek ve kişiler mevcut bankacılık adımları çerçevesindeki ödeme gücü kriterlerine göre hareket edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Evim için başvurular başladı

    Kampanyanın detaylarını yer aldığı internet sayfasının sonunda ise 15 soruda 15 cevapla Yeni Evim Kampanyası tanıtılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow