hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni CHP MYK'sının ilk kararları ne? Kurultay süreci nasıl işleyecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CHP kurultaya gidiyor. İl kongreleri için kurultay takvimi belli oldu. Yeni MYK ile kurultay süreci nasıl işleyecek? CHP kurultayda değişiklik olur mu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'DE KURULTAY TAKVİMİ BELLİ OLDU

    Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay ne zaman yapılacak merak ediliyordu. Özellikle seçimden sonra 38'inci olağan kurultayın takvimlendirilmesi yapıldı. Ancak kurultay kongre süreçlerinin tamamlanmasının ardından tarihi netleşecek.

    Peki, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran'a kadar sürecek. İlçe kongresi, delege seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak, 30 Temmuz'da sona erecek. 5 Ağustos'ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül'de son bulacak. İl kongrelerinin başlangıç tarihi de 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim'de de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak.

    Yeni CHP MYKsının ilk kararları ne Kurultay süreci nasıl işleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün yönetim kurulunda bu karar alındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni A Takımı'yla ilk kez bir araya geldi. Ve 1 gün önce pazartesi günü aslında MYK şekillenmişti. Sadece mevcut MYK'dan yeni MYK'ya 5 isim gelmişti. Dün ilk kez toplanıldı.

    KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

    O toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Ve Öztrak'a birçok açık birçok soru da soruldu. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği sorusuna Öztrak, "CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada eşine az rastlanır asırlık bir partidir. Yerleşik usullerle aklın estiği gibi karar alınamaz. Partinin yetkili kurullarına karar alınır. Biz başka partilerle kıyaslamayın" cevabını verdi. Bir yandan da öz eleştiri sürecinin devam ettiğinin altını çizdi Öztrak.

    BİR KOLTUK SAVAŞI VAR MI?

    Öte yandan İmamoğlu'yla Kılıçdaroğlu'nun son dönemlerde görüşmeleri ve "Bir koltuk savaşı var mı?" sorusuna da cevap verdi. Öztrak herhangi bir görüşme olduğunu belirtti. Partide böyle görüşmelerin olabileceğinin altını çizdi. Herhangi bir sorunun da olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler artık kurultay takvimiyle kongre sürecinin başlamasına çevrilmiş durumda. Eğer bu takvim yetişirse kurultayında sonbahar aylarında yapılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow