hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay'dan emsal tazminat kararı

    Çalıştığı inşaat firmasındaki hayati eksikleri işverene bildirdi. Ancak bir sonuç alamadı. İş güvenlik uzmanı, bunun üzerine raporları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu. Bu nedenle işten kovulan uzman, iş mahkemesinin yolunu tuttu. Ve Yargıtay, uzmana tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalıştığı işyerinde tespit ettiği hayati eksikleri Çalışma Bakanlığı'na bildirdiği için işten kovuldu.. Yargıtay ise dava açan iş güvenlik uzmanına tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

    Bir inşaat firmasında çalışan iş güvenlik uzmanı, yaşanılan aksaklıkları rapor etti. Ancak işyeri sahipleriyle yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. Bunun üzerine hazırladığı raporları, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı'na bildirdi. Bunu duyan işveren ise uzmanı işten attı.

    Sözleşmesi feshedilen uzman, iş mahkemesinin yolunu tuttu ve tazminat alacağının tahsilini istedi. Ancak şirket iddiaları reddetti. Davacının B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak çalıştığını, işinin gereğini yapmadığı için iş sözleşmesinin feshedildiğini savundu.

    Mahkeme, yasal düzenleme gereği işveren hakkında bir yıllık sözleşme ücreti tutarından az olmamak üzere tazminata hükmetti ve davanın kabulüne karar verdi. Ancak şirket kararı istinaf etti. Ve bölge adliye mahkemesi davanın reddine hükmetti. Davacı uzman kararı temyiz edince devreye Yargıtay girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay kararında uzmanın 4 ayrı tarihte eksikler tespit ettiği, buna ilişkin tutanakların bazılarında davalı işverenlerin de imzasının bulunduğuna dikkat çekildi. Hayati tehlike oluşturan 7 eksiğin teftiş sırasında giderildiğinin inceleme raporunda yer aldığı kaydedildi. Ve işverenin iş güvenlik uzmanına tazminat ödemesine karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow