Yargıtay Başkanı Kerkez’den uzun süren davalar çıkışı
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay'da düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. Uzun süren davalarla ilgili eleştirilerle ilgili önemli mesajlar verdi. "Uzun süren davalar konusunda vatandaşlar şikayette haklılar. Bu şikayetleri giderebilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
“Şunu kabul etmek gerekir ki vatandaşlarımız, davalarının yıllarca devam etmesi ve alacaklarını zamanında alamamaları konusundaki şikâyetlerinde sonuna kadar haklıdırlar.”
Davaların uzun sürmesiyle ilgili eleştirilerin haklı olduğunu söyledi. Bu şikayetleri giderebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
“Cezai yaptırımların, suç işlendikten sonra ıslah olmayı sağlamasının yanında, daha suç işlenmeden suçu önleyici etkiye sahip bir nitelikte olma ve yargının üzerindeki iş yükünü azaltacak ve daha huzurlu bir toplum olmanın yolunu açacaktır.”
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay'da düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Yüksek yargıdaki dosya sayısındaki fazlalığa dikkat çekti.
“Önümüzde yine yüz binlerce dosya var. Çok sayıda dosya olması, yargılama sürecinin uzamasının ve kararların geç kesinleşmesinin en önemli sebeplerinden biridir.”
Kerkez, yargı kararlarının geç kesinleşmesinin önüne geçilmesi için atılması gereken adımları da sıraladı.
“Dava sebepleri iyi incelenmeli, hukuk ve ceza alanında bu sebepleri giderecek şekilde ayrı ayrı çözümler üretilmelidir. Şikâyetleri giderebilmek için, önümüzdeki adli yılda, başta kendim olmak üzere elimizden geleni yapacağımıza ve daha fazla çalışacağımıza söz veriyoruz.”
Yargıtay Başkanı, bir de yeni anayasa mesajı verdi. “Milletimizin ufkunu açan, çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkmamızı sağlayacak, bir anayasa ile gelişme sağlayacağımız kuşkusuzdur.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?