hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER| TBMM’de ‘Filistin’ özel oturumu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Filistin özel oturumu gerçekleştirildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas meclis kürsüsünden tüm dünyaya seslendi. Peki Genel Kurul’daki özel oturumda dikkat çeken detaylar nelerdi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Filistin Özel Oturumu düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul’da locadan takip etti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Saadet Partisi grubunun genel başkanları da locadan takip etti.

    Ancak Ankara dışında olduğu bilinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel meclise gelmedi. Özel’in ayağında basit bir kırık oluştuğu ve bu nedenle katılamadığı öğrenildi.

    Meclis Genel Kurulu salonunda, basın locası ile seyirciler bölümü haricindeki tüm koltuklara Türkiye-Filistin dostluğunu simgelemek üzere iki ülke bayrakları işlenmiş özel atkılar yerleştirildi. Salondaki tüm milletvekilleriyle devlet protokolü locasındakiler atkıları boyunlarına taktı.

    100 yabancı misyon şefi de Genel Kurul'da Abbas’ın konuşmasını takip etti. Kordiplomatik locadaki elçiler ve misyon temsilcilerinden ise bazıları atkıyı takmamayı tercih etti. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi'nin de boynuna dostluk atkısını taktığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Büyükelçisi Jeff Flake oturuma katılmadı.

    Abbas’ın ziyareti nedeniyle mecliste yoğun güvenlik tedbirleri de alındı. Gazeteciler dahi saat 14’ten sonra Abbas’ın giriş yapacağı noktaya ve kulise alınmadı. Birçok yabancı gazeteci mecliste yer aldı.

    Oturumun açılışını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yaparak kürsüye Abbas’ı davet etti. Abbas konuşurken İran’da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Lideri İsmail Haniye’nin resmi AK Parti grubunda ön sırada yer aldı. Abbas Haniye için dua okudu ve konuşması ile 45 dakika kürsüde kaldı. Abbas, Genel Kurul’a girdiğinde ve çıkarken ayakta alkışlandı. Konuşması sırasında ise AK Parti milletvekilleri tarafından 8 kez ayakta alkışlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow