hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Sonunda serinledik! Uzman isim açıkladı: Hava ne kadar daha böyle devam edecek?

    KAYNAKEmel Telli | CNN TÜRK

    Yüksek sıcaklıklar ve nem sonunda yerini serinliğe, yağmura bıraktı. İstanbul dahil birçok kentte başlayacak olan sağanak bugün ve yarın etkisini daha çok gösterecek. Meteorolojiden uyarılar var. İstanbul’da bazı uçak seferleri iptal edildi. Tüm detayları CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    İstanbul’da yerel yağışlar başladı. Sabah Beykoz’da yağış oldu. İstanbul’da akşama kadar olacak. Yağışlar kuzeyden geldiği için gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Kuzey ilçelerinde yani Karadeniz’in sınırında yağmur başladı. İstanbul’un iç kesimlerine gelmesi öğle saatlerini bulabilir. Akşama kadar yerel yağışlar devam

    Ben gelirken Başakşehir ve Arnavutköy’de yağış vardı ama burada Beşiktaş’ta yok. Yaz yağışları bir bulut kütlesi şeklinde bırakılan yağmurlar olduğu için yerel olur.

    Etkilediği yerler kuvvetli olabilir. Ama İstanbul’da sel riski yok. Sıcaklıklar İstanbul için düştü. Bu serinlik yarın da etkili olacak şekilde pazar gününe kadar devam edecek. Geçen haftaya göre sıcaklıklar 5-6 derece azalmıştı ve böylelikle 30 derece altına düştü. Pazar günü Marmara ve iç kesimlerde hava sıcaklığı 3-4 derece artacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelecek haftanın ikinci yarısında yağış yok ama serin olacak. Ağustos ilk haftası serinleme dalgası olacak.

    Öğlen saatleri civarında Düzce, Sakarya, Bartın ve Zonguldak’ta su baskını, sel ve taşkın riski var. Bozkurt Ayancık Dereleri’nde taşma riski var. Kırklareli, Kastamonu çevresinde yağış kuvvetli olacak.

    Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki saat 15’e adar olan uçakların yüzde 5’i hava durumundan dolayı iptal edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow