hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Rusya-Ukrayna için müzakere mümkün mü?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna ile Rusya arasında gerilim sürerken ‘Müzakereler için umut tükendi mi?’ sorusu gündeme geldi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkov, Rusya'nın müzakereleri reddetmediğini söyledi ve “İstanbul metnini esas almaya hazırız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Rusya-Ukrayna arasında müzakereler tamamen rafa kalktı mı?’ sorusuna yanıt Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Alexey Erkhov'dan geldi.

    Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e konuşan Erkhov, hiçbir zaman müzakereleri reddetmediklerini söyledi. Mart 2022'de İstanbul’da yapılan toplantıyı hatırlatan Alexey Erkhov, ‘İstanbul metnini esas almaya hazırız, ancak elbette bunu yeni gerçekleri dikkate alacak şekilde revize ederek” diye konuştu.

    Rus Büyükelçi Herkov, Türkiye'nin Brics üyeliğine başvurusunu da değerlendirdi. Küresel ekonomik faaliyetlerin merkezi değiştiğini, tek kutuplu sistemin yerini kültürel ve siyasi çeşitliliğe bıraktığını ifade eden Erkhov, Ankara'nın da bunu anladığını belirtti.

    Batının kendisini her zaman insan haklarının korunmasında lider olarak konumlandırdığını söyledi ve “Fakat Gazze'de Filistinlilerin yok edilmesine göz yumuyor” diyerek eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus Büyükelçi Alexey Erkhov, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Rusya'nın başkenti Moskova'da temsilcilik açtığına yönelik haberlere ilişkin de konuşarak “Moskova'da PYD'nin ofinin bulunmuyor” diyen Erkhov, aksi yönde kanıtı olanlardan sunmasını istedi.

    Büyükelçi Erkhov, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarından olumsuz etkilendiğini de ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow