hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş bir araya geldi! O masada ne konuşuldu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Siyasette beklenen görüşme gerçekleşti. Dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzük kurultayıyla ilgili önerilerini almak için eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüşmede yer aldı. Öne çıkan başlıklar neler oldu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür detayları şu ifadelerle aktardı;

    CHP Genel Başkanı Özel ve eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu, saat 20.25’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Mogan Tesisi’nde bir araya geldi. Parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler ile ilgili yapılan görüşmeye, ilk olarak Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, ardından aynı araç içerisinde Özel ve Yavaş, daha sonra da Kılıçdaroğlu geldi. Basına kapalı olarak yaklaşık iki buçuk saat süren görüşme ilk olarak Kılıçdaroğlu, ardından Özel ve Yavaş’ın tesislerden çıkışıyla sona erdi.

    Özel, tüzük konusunda Kılıçdaroğlu'na kapsamlı bir sunum yaptı. O sunum içerisinde tüm taslak metinde yer alan o maddelere değindi yer alıyor. 

    Kılıçdaroğlu'nun ise çok fazla yorum yapmadığı ve değişiklikleri anlamak için sorular sorduğu belirtiliyor. görüş birliği olduğu yönünde bir gündem var. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taslak metnin ortaya çıkmasından sonra metin Kılıçdaroğlu'na iletilecek. Bugünde önemli toplantılar var. Saat 10'da parti meclisi toplanacak. Saat 16'da ise Özgür Özel milletvekilleri ile Genel Merkez'de bir araya gelecek. Görüşmelerden sonra taslak metin tam anlamıyla oturacak.

    Önemli konu başlıklarında biri ön seçim oldu. Ön seçimi bazı örgütlerin istemediği bazı örgütlerin ise istediği belirtiliyordu. Bu görüşmelerden sonra ön seçim konusunda bir karara varılabileceği belirtiliyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow