hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Kavurucu sıcaklar bitiyor mu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kavurucu yaz sıcakları yerini serin havaya bıraktı. Türkiye nasıl bir ağustos ayı geçirecek? Hava sıcaklıkları yeniden mevsim ortalamalarının üzerine çıkacak mı? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof.Dr. Orhan Şen ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran-Temmuz aylarında çektiğimiz o sıcak hava dalgaları artık yok. Türkiye genelinde hava ortalamalar civarında devam ediyor. Ege’nin kuzeyinde, Aydın ve Muğla civarlarında ortalamanın üzerinde seyrediyor. Marmara’da bu hafta içinde sıcaklıklar ortalamanın 1-2 derece altına düşecek ama bu geçici bir durum. Bunun yanında akşamları üzerimize bir şey almadan dışarıda duramıyoruz. Güneş battığı zaman radyasyonla yer hızlı soğuyor ve sıcaklık düşüyor. Dolayısıyla Artık Haziran-Temmuz aylarındaki sıcaklıklar gitti. Ama bu yaz havası olarak devam ediyor.

    İLERLEYEN GÜNLERDE YENİ BİR SICAK HAVA DALGASI ETKİLİ OLUR MU?

    Biraz zor görünüyor yeni bir sıcak hava dalgasının olması. Marmara İstanbul’da boğazlar olduğu için sıcaklıklar biraz değişik. 30-31 derece civarlarında devam eder ama Trakya, Edirne 35 derecelere kadar çıkar.

    Güney Ege’de sıcaklıklar biraz yüksek, 35 derece üzerine çıkıyor. Antalya’da sıcaklık normale göre çok yüksek değil, 33-34 derece civarında seyrediyor. Alanya’da deniz suyu ve hava sıcaklığı neredeyse eşitlenmek üzere. Deniz suyu 31 derece, hava sıcaklığı 32 derece.

    Ege iç kesim sıcak, kıyı kesimleri ortalamalar civarında. Güney Ege’de ortalamanın yukarısında devam ediyor.

    AĞUSTOS AYI NASIL GEÇECEK?

    Bu hafta bir uyarı yok. Önümüzdeki hafta yağış şu anlık görünmüyor. Karadeniz kıyısı, Toroslarda hafif yağışlar var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow