hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İzmir'deki yangında son durum! Bakan Yumaklı'dan açıklama...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Dün bölgede rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte yangın yerleşim yerlerine ulaşmıştı. Bakan Yumaklı an itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangının olmadığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son açıklamada" 5 aktif yangınımız var. Bir vadinin içine sıkıştı yangın. Orada ulaşım biraz sıkıntılı. Uçak ve helikopterlerle baskıyı azaltıp, arkadaşlarımızın söndürmesini bekliyoruz. Şu anda İzmir'de Bozdağ'da 8 uçak, 14 helikopter var." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı şu ifadeleri kullandı;

    5 aktif yangınımız var. Bir vadinin içine sıkıştı yangın. Orada ulaşım biraz sıkıntılı. Uçak ve helikopterlerle baskıyı azaltıp, arkadaşlarımızın söndürmesini bekliyoruz. Şu anda İzmir'de Bozdağ'da 8 uçak, 14 helikopter var. Kuzey hattı yangının çıkış noktası olan bir nokta. Burada da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden bir yangın var. Kesin olmamakla beraber yine dikkatsizlik sebebiyle şu anki duruma geldiğimizi düşünüyoruz. Rüzgar dünkü gibi değil. Kuzey ve güney hattına arkadaşlarımız yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Güney hattı bizim daha önemli. Çünkü orayı aştığında ormanlar var. Rüzgar artarsa arkadaşlarımız için de hayati tehlike olabiliyor zaman zaman. Hışımlarda 3 ev, Örnekpınar'da da 2 ev hasar görmüş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bizim diğer yangınlarımız var. Hali hazırda müdahalelere devam eden, Bolu, Karabük ve Manisa. Burada da enerjileri düşürüldü.

    "KİBRİT BİLE ÇAKILMAMALI"

    Bizi zorlayan en önemli hususun meteorolojik şartlar olduğu, çok yüksek rüzgar, düşük nem ve sıcaklıkla uyardığını söylemiştik. Bütün vatandaşlarımızı özellikle açık alanda bir kibrit bile çakmamalarını, araç pencerelerinden izmarit atmamalarını aklıma gelmeyen yangına sebep olacak bir unsura neden olmamaları için rica ediyorum.

    "HASAR GÖRMÜŞ ALANLAR AÇIKLANACAK"

    Yaklaşık 9 km'lik bir hat oluştu. Açık alanlar var. Orman teşkilatımız yangınlar bittikten sonra hasar görmüş alanları açıklayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow