hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | İşgücü Uyum Programı ne getiriyor? Esnek çalışmada yeni adım!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Esnek çalışma modelleri bir süredir hükümetin gündeminde yer alıyor.  ‘İşgücü Uyum Programı’ adı verilen yeni bir program devreye giriyor. İş sağlığı ve güvenliğinden hayvancılığa kadar İŞKUR’un 140 günlük programını tamamlayana hem kamuda hem de başka işte çalışma imkanı sağlanacak. Yani bu kişilere yarı zamanlı çalışma hakkı doğacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘İşgücü Uyum Programı’ Tanıtım Toplantısı’nda kameralar karşısına geçti. Program İŞKUR tarafından tasarlandı. Bu programın kamuda ilk kez esnek çalışma planlamasına da geçiş niteliğinde olacağı vurgulanıyor.

    PROGRAMLA ULAŞILMAK İSTENEN GRUP KİMLERDEN OLUŞUYOR?

    Program kapsamında katılımcılara finansal okuryazarlık, etkili iletişim, iş sağlığı ve güvenliği, kariyer yönetimi gibi alanlarda eğitimler verilecek. Katılımcılar geri dönüşüm ve atık yönetimi, engelli, yaşlı, hasta ve çocuk bakımı, doğal yaşam alanlarının restorasyonu, tarımsal üretim ve hayvancılık gibi alanlarda çalışabilecek. Program 140 gün sürecek. Programda katılımcılara günlük net asgari ücret ödenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow