hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Instagram’a erişim engeli kalkacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Instagram açılacak mı yoksa kapalı mı kalacak? Herkes bu sorunun yanıtını merak ederken dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram yetkilileri bir araya geldi. Ancak o toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Ece Altuğ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Ece Altuğ detayları şu ifadelerle aktardı;

    Geçtiğimiz cuma günü Instagram’a erişim engeli gelmişti. Gerekçe olarak katalog suçlar gösterilmişti. O adımın ardından Instagram ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettiğini söyleyebiliriz.  Ancak bugün itibariyle henüz o görüşmelerden sonuç alınmış değil.

    Bakan Uraloğlu, dün kabine toplantısının ardından gazetecilerle detayları paylaştı ve Türkiye’nin talepleri için “Tam olarak istediğimiz sonucu almış değiliz. Henüz dönüş olmadı. Takip edeceğiz. Kapatma gerekçelerimiz var. Onları giderirlerse Instagram açılmış olacak” ifadelerini kullandı.

    Bir yandan konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeydi. Erdoğan, Türkiye’nin taleplerine dikkat çekerek, Türkiye’nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan ve Avrupa’yı işaret ederek, “Burada kuralları uygulama noktasını gösterdikleri özeni mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijital faşizm vurgusu yaptı.

    Görüşmeler yetkililer tarafından takip ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow