hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Gözler Özel-Kılıçdaroğlu'na çevrildi... CHP’de eski başkanlarla görüşme trafiği!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    CHP’de 4-9 Eylül'de yapılacak tüzük kurultayı için çalışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesi eski genel başkanlarla temas kuruyor. Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile İstanbul’da öğle yemeğinde buluştu. Hafta sonu ise Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor. CHP cephesinde neler yaşanıyor? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de 4-9 Eylül’de yapılacak tüzük kurultayı için çalışmalar devam ediyor. 4 Eylül'de Sivas'ta yapılacak sembolik açılıştan sonra, 5 Eylül’de tüzük komisyonu son kez toplanacak. 6-7- 8 Eylül’de Ankara’da tüzük kurultayı yapılacak.

    Kurultaya sayılı günler kala Genel Başkan Özgür Özel, CHP eski genel başkanları ile bir araya gelerek onları dinledi.

    Özel, eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile İstanbul'da öğle yemeğinde buluşarak hem partinin hazırlığını anlattı hem de onların tüzük ile ilgili görüş ve önerilerini aldı.

    Özgür Özel bu hafta dikkat çeken bir görüşme daha olacak ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başkent Ankara’da görüşecek. Özel, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen görüşmede, tüzük kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu’nun da talep ve önerilerini not edecek.

    Tüzük kurultayına geri sayım sürerken, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi başkanlığında tüzük komisyonu bir kez daha toplanacak. Tabandan gelen öneri ve taleplere artık son halinin verilip metin yazma aşamasına geçilmesi bekleniyor. En çok öne çıkan talepler ön seçim oldu. Ancak ön seçimin illere ve bölgelere göre formüle edilebileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow