hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | CNN TÜRK konuyu mercek altına aldı: Türkiye’de benzeri olmayan saldırı!

    Eskişehir’de 18 yaşındaki saldırgan çelik yelek ve maske ile sokağa çıktı. Elindeki balta ve bıçakla dehşet saçarak 5 kişiyi yaraladı. Üstelik o anları canlı yayın açıp yayınladı. Oynadığı savaş oyununu gerçek hayata uyarlayan genç, bilgisayar oyunlarının gençler üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz konuyu mercek altına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taktığı maske, üzerindeki yelek, gamalı haç baskılı tişört, baltası ve bıçağı ile sanal bir oyun karakterine büründü. O sanal dünyada yaşananları gerçek dünyaya uyarladı ve dehşet saçtı.

    Eskişehir'de bir çay bahçesindeki oturan vatandaşlara bıçakla saldıran ve 5 kişiyi yaralayan Arda Küçükyetim, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Klinik Psikolog Cansu Metin Bozkurt:

    “Gençler görsel, işitsel süreçlerden etkileniyorlar ve bu noktada da kendilerini kontrol etmekte zorlanıyorlar”

    Durmadan patlayan silahlar bombalar, şiddet ve kan, 18 yaşındaki genç oyunda gördüğü ne varsa gerçek dünyaya uyarladı. Avluyu basıp 5 kişiyi yaraladı.

    18 YAŞINDAKİ BİR GENÇ NASIL BUNLARI YAPABİLDİ?

    Klinik Psikolog Cansu Metin Bozkurt:

    “Bireyin zihin sağlığını olumsuz etkileyecek bir sosyal öğrenme süreci ile birlikte bu oyun deneyimleniyor. Oyunun her bir tarafında işitsel, görsel şiddet öğeleri bulunmakta. Özellikle ergenlerde davranışların bulanıklaşmasına neden oluyor”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18 yaşındaki saldırganın yayınladığı manifesto ise dikkat çekiciydi. Saldırıdan önce yazdığı "Umarım bunlar ile yeteri kadar böcek temizleyebilirim” cümleleri tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

    Klinik Psikolog Cansu Metin Bozkurt:

    “Bireyin kendini var etme, saldırganlık duyguları ve gerçek hayatta yapamadıklarını burada yapmasına neden olabilmekte. Bunun gibi karakteristik süreçleri rolleri edinmek ve gerçek hayatta kendilerini gerçekleştirme üzerinden bir maske haline gelebiliyor ve böylece bu duyguları tatmin etmiş oluyor”

    Gençler üzerindeki şiddet eğilimlerinin ayak sesleri öncesinde kendini gösteriyor. O nedenle uzmanlar ise özellikle aileleri uyarıyor.

    Klinik Psikolog Cansu Metin Bozkurt:

    “Evdeki davranışlarının değişmesi, öfke, saldırganlık gibi süreçlerde mutlak psikolojik destek alınması ve aile desteği ile aşılacağının inanılması gerekiyor. Psikolojik destek şart”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow