hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | CHP’de tüzük kurultayı: HEDEF NE?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'de gündem olan tüzük kurultayının eylül ayında yapılması planlanıyor. Ancak parti içi muhalefetin tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürmek istediği de konuşuluyor. Bu olabilir mi? CHP’nin tüzük kurultayı ilişkin detaylar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Halk Partisi eylül ayında yapacağı Tüzük Kurultayı için hazırlıklar hızlandı. Pazartesi günkü MYK toplantısında da gündem Tüzük Kurultayı olacak.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Tüzüğü demokratik hale getireceğiz’ vurgusu yaparak “Kurultaydan önce verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz, tüzükle ilgili değişiklik sözümüzü de eylül ayında tutmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

    Bir yandan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’a yakınlığıyla bilinen isimlerin Tüzük Kurultayı’nı seçimli yani genel başkanlık yarışının olduğu bir kurultaya dönüştürmek istedikleri konuşuluyor.

    Mecliste gazetecilerle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın o tartışmayı abesle iştigal gördüğünü vurguladı ve ‘Tüzük kurultayını zehirlememek lazım’ diyerek “Tüzük Kurultayı’nı yap. Sonra da toplayabiliyorsan Olağanüstü Kurultayı yap” çağrısında bulundu.

    Ayrıca, partide önceden önemli görevlerde bulunmuş ancak şu an aktif görevi bulunmayan isimler bir çalıştay düzenleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralarında eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da olduğu isimler tüzük için önerilerini yönetime eleştirilerini sıralayacaklar. Tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüşme fikrini de değerlendirecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow