hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | CHP'de görüntülere tepki, sitemden rahatsızlık! Neler oluyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Tüzük Kurultayı'nın ikinci gününe damga vuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sitemi CHP’de rahatsızlık yarattı. Kurultaya gölge düşürdüğü eleştirileri yapıldı. Ayrıca edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hem Mansur Yavaş ile hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu konuyla ilgili ayrı ayrı görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşma yapacağının kendisine bir saat önce haber verilmesine "Polemik çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkan'ımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp 'siz de konuşun' dendi" sözleriyle sitem etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanıt vermesi CHP içerisinde Tüzük Kurultayı’ndaki o görüntüler rahatsızlıkla karşılandı.

    Ekrem İmamoğlu: Hayır aydınlatalım, sanki bir şey varmış gibi. Ben üç gün önce istedim. Benim Mansur Bey'in konuşacağından haberim bile yok.

    Mansur Yavaş: Benim de yok canım!

    Ekrem İmamoğlu: Senin haberin yok mu?

    Mansur Yavaş: Sizin kabahatiniz yok canım.

    Ekrem İmamoğlu: Ama hayır başkanım, şimdi başka anlaşılır yani ben dün öğrendim. Ben sizin konuşacağınızdan haberdar bile değilim.

    Özgür Özel: Bütün sorumluluk genel başkan olarak bana aittir

    CHP’li bir yönetici Yavaş’a konuşma yapacağının büyük bir planlama hatası olduğu görüşünü savundu. Ancak Yavaş’ın yine de kameralar önünde böyle bir çıkış yapmasının da doğru olmadığını vurguladı.

    Başka bir CHP’li kaynak ise, Yavaş’ın siteminin bir kriz olmadığını, siyasette duygusal tepkilerin normal olduğunu ifade etti. Parti içerisinde de o sitemin Kurultay'a gölge düşürdüğü görüşü hâkim. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yavaş’ın sitemini dile getirdiği programın ardından hem Mansur Yavaş ile hem de Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow