hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Umman'la ekonomik iş birliği adımı

    Türkiye ve umman arasında ekonomik ilişkilerin ele alındığı toplantı Ankara’da gerçekleşti. Umman ile karşılıklı yatırım fırsatları ele alındı. Peki hangi alanlarda iş birliği imkanları gündemde?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ve Umman arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin masaya yatırıldığı karma ekonomik komisyon toplantısının 11'incisi Ankara’da gerçekleştirildi. Ev sahibi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. Bakan, toplantı öncesi Umman Sanayi, Ticaret ve Yatırım Teşvik Bakanı ve karma komisyon eş başkanı ikili görüşme gerçekleştirdi.

    Toplantıda maliye, enerji, müteahhitlik, bilim ve sanayi, standardizasyon, ulaştırma, eğitim, sağlık, çevre, tarım ve orman, kültür ve turizm konularında iş birliği hususlarını ele alındı. Her iki bakan da karşılıklı ticaretin ve çeşitli alanlarda iş birliği projelerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

    Bakan Nebati, yapılan ziyaret ve toplantıların yatırım ve ticaret alanlarındaki ilişkilere önemli katkı sağlayacak mesajı verdi. Ummanlı bakan ise ilişkileri artırma konusunda hazır olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından her iki bakan Türkiye-Umman 11'inci dönem karma ekonomik komisyon toplantısı mutabakat zaptını imzaladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow