hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üç ülkeye hediye edilecek! Sanayi Bakanı Kacır TOGG'da hedefi anlattı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sınırlı sayıda TOGG yollara çıktı. Hedef ise yıl sonuna kadar 20 bin TOGG'u piyasaya sunmak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yerli ve milli otomobilini bu kez körfez ülkelerine turunda 3 ülkeye hediye edecek. Peki, otomobil fiyatlarındaki fahiş artışa ilişkin nasıl planlar yolda? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır o planları anlattı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan detayları şu ifadeleri kullandı;

    Daha önce Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan'a hediye edilen TOGG, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta çıkacağı Körfez turunda da Erdoğan'ın beraberinde gidecek. Körfez ülkelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne birer adet TOGG götürecek. Onları o ülkelerin liderlerine hediye edecek.

    Şimdiye kadar 800’den fazla TOGG yollara çıktı ve kullanılıyor.  Elbette kamuya teslim edildi. O kamu teslimleri bir yandan devam edecek ama öbür yandan da yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin adet TOGG'un hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüyor.

    TOGG'LARIN SEKSEN BİR İLDEKİ ŞARJ İSTASYON SAYISI NE OLDU?

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır net bir rakam verdi. O sayının bin 662’ye ulaştığını söyledi. 81 il genelinde bulunan şarj soketi sayısı bin 662’ye ulaştı. Yıl sonuna kadar bunların da elbette teslim edilecek TOGG'lar gibi artırılması beklentiler dahilinde muhalefete de mesajı vardı Bakan Kacır'ın. TOGG'un siyasi hesapların dışına çıkması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu TOGG’a gelirse ‘ev sahipliği yaparız’ mesajını da vermiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE'DE ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİ, POTANSİYELİ NE DURUMDA?

    Bakan Kacır bu soruyu da yanıtladı. Elektrikli araçların Türkiye'ye yatırımı konusunda dünyadan oldukça ciddi miktarda ilk ilgi olduğuna dikkat çekti.

    Birçok ülkenin, birçok markanın en verimli üretim Türkiye'de vurgusu yaptığını not etti. Ayrıca talebin Çin ve Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye dönük olarak geldiğine dikkat çekti. Somut kararın şekillenmesi içinse yıl sonunu işaret etti. Bakan, otomotiv sektöründe gelinen son durum ve fahiş artışlar da gündemdeydi. Gayretlerimiz bu sektörde fiyat yükseliş beklentisini ortadan kaldırıp, fiyat istikrarını sağlamak vurgusunu yaptı.

    Bir iki yıl içerisinde alınan tedbirlerin somut şekilde etki edebileceğine dikkat çekti. Elbette Katar'la çip konusunda da bir iş birliği yürütülüyor. Bu iş birliğine dikkat çeken Bakan çiplerin savunma sanayi dışında beyaz eşya gibi endüstri alanlarında da kullanılabileceğini belirtti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow