TUSAŞ'ta istihdam için işbirliği
Türkiye'nin Savunma Sanayi devi TUSAŞ ve üretim tesisinin kurulu olduğu Kahramankazan ilçesinin belediyesi, gençlerin meslek eğitimi alarak iş sahibi olması amacıyla örnek bir adım attı. Temel imalat ve montaj elemanı meslek kursu açıldı. Kursta başarılı olanlar, ilçelerindeki TUSAŞ tesisinde işe başlayacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, işsizliği azaltmak ve nitelikli iş gücü sağlamak amacıyla üretici ve belediye bir araya geldi.
TUSAŞ, Kahramankazan Belediyesi, İŞKUR ve Efes Anadolu Meslek Lisesi işbirliği protokolü kapsamında temel imalat montaj elemanı meslek edindirme kursu açıldı.
Kursu başarıyla tamamlayanların, Türkiye'nin Savunma Sanayii devi TUSAŞ'ta istihdam edilmesi planlanıyor.
Açılış töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kursiyerlere çok çalışmalarını ve alanlarının en iyisi olmayı hedeflemelerini tavsiye etti.
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz 5 aydır yürütülen meslek edindirme çalışmalarını anlattı.
4 ay sürecek kursta 25 genç uzmanlardan temel imalat ve montaj dersleri alacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
-
"Demek herkes beni arıyo" diye paylaşım yapmışlardı! Kıskıvrak yakalandılar
Dikkat! Tarih belli oldu... Meteoroloji duyurdu: Kar geri geliyor!
Toz Taşınımı Hayatı Felç Etti: Araçlar Tozla Kaplandı, Görüş Mesafesi Düştü!
Görüntüler çok konuşulmuştu! Polat çiftine yönelik uyuşturucu soruşturmasında Adli Tıp Kurumu raporuna ulaşıldı
Oğlunun katilleri ile yüzleşti! Annenin sözleri yürek yaktı