hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin suyu bitiyor… Kuraklığa tek umut sonbahar yağışları

    Mevsiminde gelmeyen yağışlar kuraklığı beraberinde getiriyor, bu da birçok baraj ve gölün kurumasına neden oluyor. Uzmanlar, sonbahar aylarında da yağışlar gelmezse önümüzdeki yıllarda su sıkıntısının yaşanacağını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzensiz yağışlar, toprağı susuz bıraktı. İklim krizi su kaynaklarını etkiledi. Uzmanlar önlem alınmazsa durum daha da kötü olacak diyor.

    Son yıllarda yaşanan aşırı kurak ve sıcak havalar yer altı ve yer üstü kaynakları tek tek kuruyor. Uzmanlar sonbahar aylarına girilmesine rağmen yağışlar gelmezse ileriki yıllarda su sıkıntısının yaşanacağını söylüyor.

    Türkiye’nin suyu bitiyor… Kuraklığa tek umut sonbahar yağışları

    Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer konuyla ilgili, “Barajlar ve göllerdeki su seviyeleri de bir sonraki seneye hazır hale gelmeyecek. Son zamanlarda yaşadığımız kuraklıkla beraber devam ederse gerçekten suya dayalı bütün aktivitelerimizde bir güçlük, bir zorlama yaşayacağız, demektir. Eğer bu dönemlerde bu mevsimde yağış olmazsa ve kışa doğru da kar yağışı olmazsa bir kere yer altı su rezervleri dolmayacak yeterince. Suya dayalı bütün yaşamsal faaliyetlerimiz, üretimden tarımsal faaliyetlere, günlük kullanımımızdan evlerimizdeki sulara kadar, su sıkıntısı çekmekle karşı karşıya kalacağız, bu o anlama geliyor. Kişisel olarak, bireysel olarak suyu bir kere tedarikli kullanacağız, tasarruf edeceğiz. Suyu az tüketen yeni teknolojilerle üretim faaliyetlerimizi ve tarımsal faaliyetlerimizi gerçekleştirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow