hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin konuştuğu trafik polisi CNN TÜRK'te

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye, Samsun'da hız yapan motosiklet sürücüsünü durdurup "Ölürsen ne yapacağız yavrum?" diyerek nasihat veren trafik polisi Alper Gökhan Yıldırım'ı konuşuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da arayıp tebrik ettiği Yıldırım, o anları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı. "Ben de bir motosiklet tutkunuyum ancak lütfen kurallara uyalım. Kazadan sonra çevresini, yakınlarını aramak kadar zor bir iş yoktur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AMA ÖLÜRSEN NE YAPACAĞIZ YAVRUM?"

    Türkiye, Samsun'da hız yapan motosiklet sürücüsü genç ile ona nasihat verip, uyaran Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde Şahin görevlisi Alper Gökhan Yıldırım'ı konuşuyor. Motosikletli genci durduran Yıldırım, "Ben senin amcan yaşındayım. 2 tane sollu sağlı tokat çekip, ayıltmak istiyorum seni. Neden? Çünkü ölürsen annene, babana ne diyeceğiz biz. Ben de motoru seviyorum. Anladım iyisin, yakışıklısın, karizmatiksin, motorun havalı, sen havalısın ama ölürsen ne yapacağız yavrum?" ifadelerini kullandı.

    Türkiyenin konuştuğu trafik polisi CNN TÜRKte

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis Yıldırım ardından gencin üzerindeki montu gösterip, "Bu ne işe yarıyor biliyor musun sen? Cesedin bozulmasın diye. Yoksa ölmeni engellemiyor. Anlatmak istediğimi anlıyorsun umarım. Ceza için değil, ailen için, annen, baban varsa manitan, ne bileyim yoksa da yap bir tane kendine, onlar için yaşa" dedi. Genç bunun üzerine, "Böyle konuşunca duygusallaştım biraz" diye konuştu. "Kalbini kırmışızdır belki ama özür dileriz" diyen polise genç tekrar, "Ne demek ağabey" karşılığını verdi.

    Türkiyenin konuştuğu trafik polisi CNN TÜRKte

    BAKAN YERLİKAYA: İŞTE BİZİM TRAFİK POLİSİMİZ

    Öte yandan motosiklet tutkusuyla bilinen Bakan Ali Yerlikaya, Alper Gökhan Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı. Diyaloğun geçtiği videoyu Twitter hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, "Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı. İzleyince dedim ki; işte bizim trafik polisimiz. Derdi ceza yazmak değil; 27 yaşındaki genç bir motosiklet sürücüsüne bir baba şefkatiyle yaklaşmak, nasihat vermek, uyarmak. Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde Şahin görevlisi Alper Gökhan Yıldırım’ı telefonla aradım, kendisine örnek tavrı için teşekkür ettim. Ve motosiklet sürücülerimiz; Lütfen, trafik kurallarına uyalım, aşırı hız yapmayalım. Çünkü hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyenin konuştuğu trafik polisi CNN TÜRKte

    YILDIRIM CNN TÜRK'TE KONUŞTU: GENÇLERDEN İSTİRHAM EDİYORUM

    Alper Gökhan Yıldırım, CNN TÜRK canlı yayınına konuk oldu. Yıldırım, "Sonrasında sürücüyle görüşme imkanım olmadı. Müsait olursa kendisiyle görüşmek isterim tabii ki. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Sayın Bakanımızla da görüştük. Motosiklet kazalarının olması, motosiklet sürücülerinden kaynaklı değil. Can kaybının engellenmesi için azami hassasiyet gösteriyoruz. Herkesten istirham ediyorum; kask kullanmalarını istiyorum. Bu nedenle kardeşimizi uyarmak istedim. Gençlerimizden istirham ediyorum; trafik kuralları sizleri hayata bağlayacak. Ben de bir motosiklet tutkunuyum ancak lütfen kurallara uyalım. Kazadan sonra çevresini, yakınlarını aramak kadar zor bir iş yoktur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyenin konuştuğu trafik polisi CNN TÜRKte

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow