hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin konuştuğu Savcı Yavuz Engin kimdir?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tüyler ürperten bebek ölümlerine yol açan, "Yenidoğan Çetesi"ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin. Kendisini ailesiyle tehdit edenlere boyun eğmeyip, soruşturmayı derinleştirdi. Bebekleri katleden çete üyelerinin tüm yaptıklarını ortaya çıkardı. Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Gittiğin poligonlar, giriş saatin, çıkış saatin, ailen, ailen kimle konuşuyor kız kardeşin kiminle konuşuyor…” Yenidoğan çetesinin soruşturmasını yürüten Savcı Yavuz Engin'i makamında böyle tehdit etmişlerdi.

    “Sal içerdekini, belayı defettir, defet, defet… Sen gelenleri toplamakla bitiremezsin ki Aylin…” O tehditler karşısında dik durdu, bir adım bile geri atmadı, dosyanın üzerine gitti, Yenidoğan çetesini çökertti.

    Türkiyenin konuştuğu Savcı Yavuz Engin kimdir

    “Hanımı bakkala giderken mi, babası camiye giderken mi, neyin tedbirini alacaksın?”

    Savcı Engin, makamına gelerek ailesine kadar tehditleri sıralayan çetenin lideri Mustafa Kemal Zengin ve avukatı Aylin Arslanatar'ı tutuklanmalarının ardından adliye kapısında böyle izledi.

    1989 yılında Almanya'da doğan Savcı Engin, ilk orta ve lise eğitimini Bolu'da tamamladı, 2009'da lisans öğrencisi olarak girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2013 yılında avukat cübbesiyle çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyenin konuştuğu Savcı Yavuz Engin kimdir

    1 yıl sonra Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığına atanan Engin, 2024 Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirildi. Bu makamda da Türkiye'nin son zamanlardaki en çok ses getiren bir soruşturmanın savcısı olarak adını duyurdu. Tehdit edilen Savcı Engin yaptığı paylaşımda 2400 yıllık Türk geleneğini hatırlattı. “Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar, Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar, pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamda olacaktır.”

    Para için bebekleri katleden Yenidoğan çetesi, şimdi yargı karşısında hesap verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow