hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den yerli ve milli uydu hamlesi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yeni projeyi duyurdu. "Küresel Konumlama Sistemi için uydu takımı fırlatıyoruz" diyen Bayraktar, bağımsızlık açısından çok stratejik olduğuna dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Her şey hazır" dedi, Küresel Konumlama Sistemi için uydu takımı müjdesi verdi.

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, konuk olduğu bir televizyon kanalında yanıtladı soruları. Küresel Konumlama Sistemi'ni oluşturmak üzere alçak yörünge uydu takımı fırlatılacağını söyledi. "Kendi bağımsız Küresel Konumlama Sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik" dedi.

    Türkiyeden yerli ve milli uydu hamlesi

    Bayraktar, milli Küresel Konumlama Sistemi'ne dikkat çekti. "Aslında atışı ertelendi. Biz hazırdık iki uydumuz inşa ettik. 100 kadar uydu olacak bu uydu takımı ve yeni nesil bir Küresel Konumlama Sistemi olacak." dedi.

    Türkiyeden yerli ve milli uydu hamlesi

    Selçuk Bayraktar bu çalışmanın tümüyle insansız hava araçlarından elde edilen gelirlerle yapıldığının altını çizdi. "İleride hedeflerimiz arasında fırlatma araçları yapmak da var. Yörünge transfer aracı inşa ediyoruz. O uzayda bir yörüngeden diğer yörüngeye taşımak için. Bunun sonu yok. Dünya lideri oluncaya dek devam edecek" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow