hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den İsrail'in Refah saldırısına tepkiler

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in, Refah'ta Filistinlilerin sığındığı çadır kampına yaptığı bombalı saldırıya öfke dinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. "İçimizdeki üzüntünün, öfkenin tarifi yok" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "tüm dünyanın gözleri önünde soykırım suçu işlenmeye devam ediyor" ifadesini kullandı. Diyanet işleri başkanı da "insanlık utandı" diyerek o saldırıyı kınadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu, Refah'ta bombalı saldırılarına devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Refah kentinde, yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

    Türkiyeden İsrailin Refah saldırısına tepkiler

    Çadır kampına yapılan o saldırıya ise Türkiye'den tepkiler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail’in barbar eylemleri, hepimize barış ve adalet için dünden daha kararlı bir şekilde birlik olmamızı ve mücadele etmemizi hatırlatıyor. İçimizdeki üzüntünün, öfkenin tarifi yok" dedi. Saldırıyı "İnsanlık onuruna yapılmış en büyük ihanet. Yanarak can veren mazlumların çığlığı vicdanımızda yankılanıyor" sözleriyle değerlendirdi.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırının gerçekleştirildiği Refah'ın güvenli bölge ilan edildiğini hatırlattı. "Tüm dünyanın gözleri önünde soykırım suçu işlenmeye devam ediyor" ifadesini kullandı. Bakan Yerlikaya, "Biz Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya; kulaklarını tıkayanlara Refah’tan yükselen çığlıkları duyurmaya devam edeceğiz" vurgusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyeden İsrailin Refah saldırısına tepkiler

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Refah'taki İsrail saldırına tepki gösteren isimlerdendi. Erbaş, "Gazze'de söz tükendi, insanlık utandı, sabır kalmadı" sözlerini kullandı.

    Türkiyeden İsrailin Refah saldırısına tepkiler

    Memur-Sen’in bileşeni olduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu ise, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalığa seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Refah’a yönelik operasyonlar derhal durulsun ve sivillere bir an önce yardım için koridor açılsın" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow